Το Κέντρο Πρόληψης της Π.Ε. Αχαΐας, δικαιώνει τη στάση που κράτησε η «Σχεδία» στο Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων (ΔΙΚΕΠΡΕ)


 


Όταν το Δ.Σ. του κέντρου πρόληψης Σχεδία αποφάσισε την αποχώρηση του κέντρου  από το Πανελλήνιο Δίκτυο Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων για λόγους αρχής και διαφάνειας, βρέθηκαν κάποιοι να αποδώσουν την απόφαση αυτή σε εσωστρέφεια και κακή διοίκηση. 

Το αντίστοιχο κέντρο της Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» αποχωρεί επίσης από το Δ.Σ. του εν λόγω δικτύου. Όπως αναφέρει στην επιστολή της η «Καλλίπολις» οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφασή της, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με τα εξής:

«1) Θεωρούμε ότι στερείται ηθικής αλλά και ουσιαστικής βάσης το γεγονός να παραμένει Πρόεδρος στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε πρόσωπο που δεν εκπροσωπεί πλέον κανένα Κέντρο Πρόληψης.

Από το καλοκαίρι του 2021 ο Πρόεδρος του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε αντικαταστάθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», παρόλα αυτά παραμένει στη θέση του Προέδρου του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε βάσει του άρθρου β του καταστατικού. Το άρθρο αυτό προστέθηκε στο καταστατικό με τροποποίηση στις 14/12/2018 και προβλέπει δύο από τα επίτιμα μέλη να καταλαμβάνουν υποχρεωτικά τις δύο από τις έντεκα θέσεις στο Δ.Σ του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. Με τον τρόπο αυτό «εκπαραθυρώθηκε» από το Δ.Σ του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε η νέα Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», γεγονός που οδήγησε το Κέντρο Πρόληψης Ιωαννίνων σε αποχώρηση από το Δίκτυο.

2) Δεν Θεωρούμε ηθικό -και δεν γίνεται σε κανέναν άλλον φορέα -το υπάρχον Δ.Σ να αναγορεύει ως επίτιμα, μέλη που αποχωρούν επειδή αντικαταστάθηκαν από τα Κέντρα που εκπροσωπούσαν, και στη συνέχεια να καταλαμβάνουν θέσεις στο Δ.Σ του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε!!! Το ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε είναι Δίκτυο Φορέων και όχι προσώπων. Άλλωστε τα επίτιμα μέλη είθισται να στηρίζουν έναν φορέα χωρίς οργανική θέση και χωρίς δικαίωμα ψήφου και δεν πρέπει να αποτελούν «παράθυρα» παραμονής κάποιων προσώπων σε θέσεις διοίκησης που δεν δικαιούνται.

Ως εκ τούτου θεωρούμε απαράδεκτο να δεσμεύονται θέσεις στο εκάστοτε Δ.Σ του ΔΙΚΕΠΡΕ με την ιδιότητα του επίτιμου μέλους, τη στιγμή που δεν εκπροσωπούν πλέον κανένα Κέντρο Πρόληψης παρά μόνο τον εαυτόν τους».

Επί της ουσίας, το Κέντρο Πρόληψης της Π.Ε. Αχαΐας δικαιώνει τη στάση που κράτησε η «Σχεδία», σε ότι αφορά την εκπροσώπησή της στο Πανελλήνιο Δίκτυο, επιβεβαιώνοντας ότι η αποχώρησή της δεν έγινε για κανέναν άλλο λόγο πέραν του  τρόπου με τον οποίο άλλαξε η σύσταση του Δ.Σ του δικτύου, χωρίς βάσιμα καταστατικά και νομικά επιχειρήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]