ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ένωση Γονέων Ιωαννίνων:Τα σχολεία να ανοίξουν με μέτρα ασφαλείας και όχι υπερμετάδοσης του ιού


 


Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία στις 10 Γενάρη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αφουγκραστεί τις αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών και επιμένει στην γνωστή συνταγή του στοιβάγματος 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, για ανάληψη δηλαδή από μέρους της, της ευθύνης που της αναλογεί, αντίθετα προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη πύκνωση των μαθητών ανά τάξη με τις συγχωνεύσεις του Νοέμβρη. 

Αλλά ακόμα και όσον αφορά την πρόληψη, πάλι φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapidκαι μοριακών τεστ αλλά και το κόστος για τα 2 τελευταία, την στιγμή μάλιστα που οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το ρεύμα έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας. 

Επιμένει η κυβέρνηση στην διατήρηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, παρά το ότι αποδείχθηκε στην πράξη μέτρο υπερμετάδοσης του ιού, αλλά και παρά το ότι πρακτικά οδηγεί στην μη λειτουργία του σχολείου με χαρακτηριστικό παράδειγμα λύκειο του Πειραιά που «λειτουργούσε» με 37 κρούσματα σε σύνολο 230 παιδιών.

Ως ΑΣΓΜΕ αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.

Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapidκαι μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.

Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. 

Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει εδώ και τώρα τα παραπάνω αιτήματα. 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το επόμενο διάστημα να   διεκδικήσουν  τα παραπάνω αιτήματα μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]