Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση

 


Στους 7 μήνες θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους ενήλικες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου. Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αφορά μόνο τα ταξίδια εντός της ΕΕ.


Ακόμη ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.


Σχετικά με την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την έλλειψη των self test για τους μαθητές και τις πολλές καταγγελίες γονέων ότι δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν, ο Θ. Πλεύρης προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, σημειώνοντας ότι το έλαβε περίπου ένα 88% των δικαιούχων. Για όσους δεν πρόλαβαν να τα πάρουν, και δεδομένου ότι τη Δευτέρα ανοίγουν οι σχολικές μονάδες, σημείωσε ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να το πραγματοποιήσουν αύριο στις σχολικές μονάδες που έχουν self test και όσες από αυτές έχουν έλλειψη θα απευθυνθούν στις Διοικήσεις.


Ερωτώμενος για την κατάσταση στα νοσοκομεία που είναι στο «κόκκινο» ο υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο που θα έχει ισχύ ένα μήνα και στην ουσία συνεχίζει τη μετατροπή του δημόσιου συστήματος υγείας σε μια νόσου, όπως τη μετατροπή του Σισμανογλείου σε covid νοσοκομείο, αλλά και το κλείσιμο των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης που θα φέρει τεράστια πίεση στα άλλα, μόλις δύο, παιδιατρικά νοσοκομεία.


Σχετικά με τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εξετάζεται να υπάρξει ρύθμιση που κανένας ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον χώρο της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι ανεμβολίαστος δεν θα μπορεί να προσληφθεί αλλά και για όσους είναι σε αναστολή θα σημάνει ότι θα καταγγελθεί η σύμβασή τους καθώς δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]