Ξεκινά υπό προϋποθέσεις η κατ' οίκον διάθεση αντιικών χαπιών

 


"Ξεκινά η διάθεση των αντιικών χαπιών που θα γίνεται μετά από ένα εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο στο σπίτιι.Η  παράδοση κατ οίκον ξεκινά την άλλη εβδομάδα .Θα είναι για συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται με κορωνοϊό από τα 18 και πάνω και όχι για την εγκυμοσύνη .Άρα άνθρωποι με προβλήματα υγείας και έχουν rapid test θετικό μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα ,η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες με sms και στο γιατρό και στον ασθενή και από εκεί και πέρα επικοινωνεί ο ΕΟΔΥ με τον ασθενή μπαίνοντας΄ πρώτα  σε μία πλατφόρμα  και δίνει τη  συγκατάθεσή του για το φάρμακο και ο ΕΟΔΥ επιβεβαιώνει τη  διεύθυνση ώστε να μπορεί να πάρει τα φάρμακα .Θεωρούμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους συμπολίτες μας ,για ανθρώπους που είναι άρρωστοι και μπορεί να μολύνουν και άλλους οπότε η παράδοση στο σπίτι είναι πάρα πολύ σημαντική ."ανέφερε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας η  Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.



Αναλυτικά  η κα Γκάγκα ανέφερε:

Σήμερα είχαμε 19.712 κρούσματα και εξακολουθούμε να έχουμε πολλά κρούσματα κάθε μέρα. Δυστυχώς είχαμε 112 θανάτους και 633 συμπολίτες μας διασωληνωμένους.

Άρα τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι ψηλά, πρέπει να εξακολουθήσουμε να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα. Ακούσατε ήδη ότι ξεκινάει μια ήπια χαλάρωση των μέτρων όσον αφορά τα εστιατόρια, τη μουσική και την απελευθέρωση του ωραρίου, αλλά εξακολουθούμε να μην έχουμε όρθια διασκέδαση για να σταματήσουμε την εύκολη μετάδοση της πανδημίας.

Να πω ότι ξεκινάει η διάθεση των αντιικών χαπιών, που θα γίνεται μετά από ένα πολύ εκτενές επιχειρησιακό σχέδιο στο σπίτι. Η παράδοση θα γίνεται στο σπίτι. Η παράδοση κατ’ οίκον είναι κάτι που προσπαθήσαμε πάρα πολύ καιρό να κάνουμε και βέβαια τα χιόνια αυτή την εβδομάδα δεν μας βοήθησαν.

Ξεκινάει λοιπόν την άλλη εβδομάδα. Θα είναι για συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί με κορονοϊό, ηλικίας 18 και άνω και όχι για την εγκυμοσύνη.

Άρα, άνθρωποι με προβλήματα υγείας πάνω από τα 18 μπορούν να μιλάνε με το γιατρό τους. Με το που έχουν rapid test θετικό ή PCR θετικό, μπορεί ο γιατρός που τους παρακολουθεί να κάνει αίτηση στην πλατφόρμα.

Η απάντηση δίνεται μέσα σε 24 ώρες. Δίνεται με SMS και στο γιατρό και στον ασθενή και μπορεί από εκεί και πέρα να επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ με τον ασθενή. Μπαίνει πρώτα σε μία πλατφόρμα και δίνει τη συγκατάθεσή του για το φάρμακο και εν συνεχεία επικοινωνεί ο ΕΟΠΥΥ μαζί του και επιβεβαιώνει τη διεύθυνση για να μπορέσει να πάρει τα φάρμακα.

Θεωρούμε ότι αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους συμπολίτες μας. Και θα είναι χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για ανθρώπους που είναι άρρωστοι, που μπορεί να μολύνουν τους άλλους, οπότε η παράδοση στο σπίτι είναι πολύ σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]