Η Ήπειρος θα φιλοξενήσει την κατάληξη του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας


 Η Ήπειρος θα είναι η κατάληξη του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ο οποίος "επιστρέφει" μετά από δέκα χρόνια με την συμμετοχή περίπου 170 ποδηλατών από όλο τον κόσμο (ανάμεσά τους και πολλών "διασήμων" του χώρου. Ο Ποδηλατικός Γύρος θα ξεκινήσει από την Κρήτη στις 26 Απριλίου και αφού "διασχίσει" το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αθήνα, την Ιτέα ,τους Δελφούς, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα θα καταλήξει στα Ιωάννινα την 1η Μαΐου. Η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας μας και σπουδαίας μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, οδηγώντας το ποδήλατό της.

Στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα διοργανωθούν σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απώτερος στόχος αυτών, είναι να επιτευχθεί η μεγαλύτερη τριβή των πολιτών με το ποδήλατο, καθώς και η σταδιακή εξοικείωσή τους με την ορθή και ασφαλή χρήση του. Η διάρκεια του αγώνα είναι πέντε ετάπ. Το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Αθήνα, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διότι θα φιλοξενήσουν το λαμπερό peloton και τα μέλη των ομάδων. Στις εν λόγω πόλεις εξάλλου θα διεξαχθούν και οι παράλληλες δράσεις. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου μάλιστα ενέκρινε δαπάνη 50.000,00 € υπογραμμίζοντας ότι το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την προβολή του τόπου μας, 

αναδεικνύοντας τόσο τις φυσικές ομορφιές και την πολιτισμική κληρονομιά του, όσο και την ικανότητά του να διοργανώνει αθλητικά events διεθνούς εμβέλειας. Ο ποδηλατικός τουρισμός εξάλλου αποτελεί ένα "δυναμικό" κεφάλαιο στον χάρτη των δράσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια για τα επόμενα χρόνια. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου ο οποίος θα συντάξει τον φάκελο ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για το έργο κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή) Π.Ε Πρέβεζας που θα καταστήσει την περιοχή μας σημείο αναφοράς του ποδηλατικού τουρισμού, “συνδέοντας” τους αρχαιολογικούς χώρους και τις παραλίες της,όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]