ΔΑΣ ΟΤΑ Ιωαννίνων:Μένει να βρουν οδηγούς τώρα...

 


Μετά την κυβερνητική φιέστα και την παράδοση των 18 οχημάτων 4x4 από τον Υπουργό κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας στους Δήμους της Ηπείρου, δήθεν για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, μένει να απαντήσει η κυβέρνηση ποιος θα τα οδηγήσει από τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες που δεν διαθέτουν οδηγούς ούτε για τις πάγιες ανάγκες τους. Γι αυτό άλλωστε όλοι οι Δήμοι των Ιωαννίνων έχουν δώσει μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες .

Προφανώς και τα αυτοκίνητα χρειάζονται όπως και συνολικά ανανέωση του στόλου των Δήμων αλλά και συντηρήσεις στον παλαιωμένο στόλο. 

Τη στιγμή όμως που δεν δίνεται «δεκάρα» για έργα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, την ώρα που όχι μόνο δεν προβλέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πολιτική προστασία αλλά μειώνονται κατά 10% οι θέσεις των συμβασιούχων στους δήμους, την ώρα που τα σχέδια πολιτικής προστασίας δεν τα γνωρίζουν ούτε αυτοί που τα ψηφίζουν στα δημοτικά συμβούλια, η παράδοση των οχημάτων και οι κυβερνητικές φιέστες θυμίζουν κυριολεκτικά καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. 

Η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για περαιτέρω στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι πραγματικό πρόβλημα που απαιτεί ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]