Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων:Μέρα δράσης για την υγεία του λαού

 


Σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

- 13:30 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στηρίζουμε τη διαμαρτυρία των γονιών και των εκπαιδευτικών.

- 18:30 συμμετέχουμε στην πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, μαζί με τα σωματεία.

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία χωρίς να πάρει κανένα μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες. Αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών μας. Επιμένει να ρίχνει το βάρος της ευθύνης και το κόστος της αντιμετώπισης στις πλάτες μας οδηγώντας σε μεγάλη διασπορά του ιού και σε κατάσταση "ανοσίας της αγέλης".

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εδώ και τώρα:

- Να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες  οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε ή πανδημία.

- Μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες και μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.

- Να χορηγούνται δωρεάν - με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση - ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία.

- Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

- Να δοθούν τώρα σε όλους τους Δήμους τα Μέσα  Ατομικής προστασίας(ΜΑΠ) γιατί για να στηρίξουμε την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε εμείς   δυνατές και ασφαλείς. Εκπαίδευση και καθηκοντολόγιο.

- Γενναίες προσλήψεις τώρα και Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Μετατροπή των συμβάσεων μας σε πλήρους απασχόληση  σε Δήμο Ζίτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου.

Μόνο ο κοινός και συλλογικός αγώνας Εκπαιδευτικών - Γονέων - Καθαριστριών μπορεί να σώσει τα παιδιά μας για να μπορούν και να μορφώνονται σε ασφαλή σχολεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]