Δήμος Ιωαννιτών:Υπεγράφη η σύμβαση για τον κόμβο στην είσοδο της πόλης



Τη σύμβαση για την κατασκευή ενός σημαντικού κόμβου στην είσοδο της πόλης στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης, Δομπόλης και Κενάν Μεσσαρέ, υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο ανάδοχος του έργου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες οδοποιίας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού καθώς και έργα πρασίνου.

Συγκεντρωτικά το έργο του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της οδού Δομπόλη με τη λεωφόρο Δωδώνης και τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα :

•Κυκλικός δακτύλιος κόμβου

•Κλάδος προς την οδό Δομπόλη

•Κλάδος προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση το κέντρο των Ιωαννίνων

•Κλάδος προς τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ

•Κλάδος προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση την Άρτα.

Το έργο διασφαλίζει την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και συνεχή́ κίνηση των οχημάτων επί των προαναφερόμενων οδών στον συγκεκριμένο κόμβο αλλά́ και την άνετη και ασφαλή́ κίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία, προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο μέσω των πεζοδρομίων όσο και μέσω των διαβάσεων που προβλέπονται να κατασκευαστούν.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ: «Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που απαντά σε κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]