ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

«Επανεκλογή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου»


Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (INTA), για δεύτερη φορά, εκλέχθηκε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με την ομόφωνη στήριξη των μελών της Επιτροπής. 


«Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου, Ευρωβουλευτές, για την ομόφωνη τιμητική επανεκλογή μου στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όπου το πολυμερές σύστημα εμπορίου απειλείται και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των τρίτων χωρών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνονται, θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα ελληνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα, εστιάζοντας στην προώθηση των εμπορικών μας σχέσεων και στον εντοπισμό ευκαιριών για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η νέα γεωπολιτική πραγματικότητα επιτάσσει εγρήγορση και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη θέσπιση νέων νομικών εργαλείων, για τη θωράκιση των συμφερόντων μας», είπε η κα Ασημακοπούλου σχετικά. 


Σε επίπεδο νομοθετικού έργου, η δράση της κας Ασημακοπούλου, ως σκιώδους εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την επόμενη περίοδο θα επικεντρωθεί στη θέσπιση της Νέας Πράξης κατά των Μέτρων Εξαναγκασμού (Anti-Coercion Instrument), ενός νέου νομικού εργαλείου για την αντιμετώπιση της χρήσης οικονομικού εξαναγκασμού από τρίτες χώρες σε βάρος των κρατών μελών και στην ανανέωση του Συστήματος Γενικευμένων Προτιμήσεων για την κατάργηση ή μείωση δασμών ευάλωτων χωρών χαμηλού εισοδήματος (GSP). Επίσης, θα  συνεχίσει να υπερασπίζεται το ελεύθερο εμπόριο και την πολυμερή προσέγγιση στα θέματα εμπορίου, μέσω της Γνωμοδότησης της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]