ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων στα ΙΚΕΑ


Τί αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση-καταγγελία  το Σωματείο  Eμπορουπαλλήλων και λοιπών  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Ιωαννίνων:

 Καταγγέλλουμε την συστηματική προσπάθεια απόκρυψης κρουσμάτων που γίνεται στα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων. Ακολουθώντας την γραμμή κυβέρνησης και εργοδοτών ότι «όλα είναι ατομική σας ευθύνη, εμείς ότι ήταν να κάνουμε το κάναμε, για την πανδημία φταίνε οι εργαζόμενοι, οι ανεμβολίαστοι και ο λαός που δεν προσέχει», ο όμιλος έχει αφήσει τον ιό να σέρνεται στο κατάστημα. Αυτό την ώρα που έχουμε μπει για τα καλά στο 5ο κύμα της πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται κατακόρυφα, και τους θανάτους στην χώρα μας να έχουν ξεπεράσει τις 22.000. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στα ΙΚΕΑ μετρούν πλέον δυο νεκρούς από την πανδημία.

  Η πανδημία δεν σταματάει έξω από τις πόρτες των καταστημάτων. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πέραν των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βασικός χώρος μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού είναι οι χώροι δουλειάς. Το ΙΚΕΑ δεν λειτουργεί στο κενό, και η συσσώρευση κρουσμάτων σ’ αυτό, αυτό αποδεικνύει. 

  Για να μην επηρεαστούν όμως οι στόχοι και τα κέρδη του ομίλου, η ενημέρωση των εργαζομένων είναι ανύπαρκτη και το αν θα την «αρπάξει» κάποιος είναι καθαρά θέμα τύχης. Όλα επαφίενται στην στόμα με στόμα ενημέρωση μεταξύ συναδέλφων και τις εικασίες, αφήνοντας στην ουσία απροστάτευτους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

  Τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο της κυβέρνησης και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της εργοδοσίας, βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


ΌΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!


  Ερχόμαστε σε επαφή και ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο μας για την κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο. Από την πρώτη στιγμή ξεσπάσματος της πανδημίας μέχρι και σήμερα, τα όποια μέτρα έχουν παρθεί, είναι αποτέλεσμα αγώνων και διεκδίκησης του σωματείου μας και των μελών του.


»


  


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  -Ουσιαστική, άμεση και έγκυρη ενημέρωση και ιχνηλάτηση  σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. Μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα, με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

  -Μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

  -Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, γαντιών, αντισηπτικών, μασκών ενισχυμένης προστασίας κ.α. για όλους τους εργαζόμενους.

  -Τακτικές απολυμάνσεις, σε όλους τους χώρους δουλειάς, γραφείων, αποθηκών, λεωφορείων κ.α. με ευθύνη της εργοδοσίας.

  -Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους, βγαίνουν θετικοί στο κορονοϊό, είναι σε καραντίνα, πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με οικονομική επιβάρυνση του κράτους και της εργοδοσίας.

  -Προστασία της υγείας για όλους! Όχι στον διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους!


ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]