Το 93,4% των θανάτων αφορούσε ανεμβολίαστους ή όσους δεν έκαναν την 3η δόση -Το 80%-90% των νέων κρουσμάτων είναι Όμικρον-Σε τροχιά συρρίκνωσης το κύμα της Ο


 Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ,η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο  Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης   έδωσαν όλα  τα νεότερα στοιχεία   για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας.

Ειδικότερα ,όπως αναφέρθηκε το 80%-90% των κρουσμάτων   είναι από τη μετάλλαξη Όμικρον και όπως σημείωσε η κα Γκάγκα μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι σταθερός αλλά εξακολουθεί να παραμένει υψηλός.

Για αποκλιμάκωση των κρουσμάτων έκανε λόγο η κα Παπαευαγγέλου ενώ    όπως ανέφερε έχει μειωθεί και ο δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα.

Τα ενεργά κρούσματα είναι όπως είπε 170.000.

Κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον κορωνοϊό τόνισε σημειώνοντας ότι το 93,4%  των θανάτων αφορά είτε σε ανεμβολίαστους ανθρώπους   είτε σε όσους δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση .

Μιλώντας για τα παιδιά η κα Παπαευαγγέλου είπε πως ο δείκτης θετικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλός ενώ χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά απολύτως αναμενόμενη  αφού η κοινωνική αυτή ομάδα  ελέγχεται  με τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Ο κ. Μαγιορκίνης  από την πλευρά του  σημείωσε πως το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον έχει μπει σε τροχιά συρρίκνωσης στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]