Μίνα Γκάγκα:Θλίψη για το βρέφος 52 ημερών που πέθανε από κορωνοϊό -Παπαευαγγέλου:Ευτύχημα που είναι εμβολιασμένος ο 13χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

 


Ένα   βρέφος 52 ημερών που νόσησε από covid άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο .

Για το θέμα ρωτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Το παιδί ,όπως είπε ,γεννήθηκε 30 Νοεμβρίου ,στις 12 Δεκεμβρίου διακομίσθηκε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου με βαριά συμπτώματα  εν συνεχεία μεταφέρθηκε στη Μονάδα Νεογνών και δυστυχώς κατέληξε  χθες το βράδυ .

Τα βρέφη είναι λιγότερο προστατευμένα   και όπως σημείωσε η κα Γκάγκα το άτυχο  κοριτσάκι προερχόταν από ανεμβολίαστο περιβάλλον .

"Οι θάνατοι από λοιμώξεις και ιούς είναι κάτι που βλέπουμε.Αν έχουμε 20.000 κρούσματα καταγεραμμένα ,κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ευάλωτοι ,κάποιοι είναι σε μεγάλη ηλικία ,έχουν νοσήματα είναι φυσικό να υπάρξουν θάνατοι .Όσον αφορά τα παιδιά αν έχουμε χιλιάδες κρούσματα ,κάποια από αυτά μπορούν να κάνουν μυοκαρδίτιδα.

Το ότι έχουμε μία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνουμε σημαία και να ανησυχούμε ."ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός υγείας.

Παράλληλα ένα 13χρονο παιδί νοσηλεύεται  με covid  στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ .Η κα Παπαευαγγέλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση γι αυτό περιστατικό ανέφερε πως το νεαρό αγόρι δεν παρουσίασε μεταναπνευστική ανεπάρκεια ή μυοκαρδίτιδα   τονίζοντας πως είναι ευτύχημα που είναι εμβολιασμένο και  σύντομα αναμένεται να βγει από τη ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]