Πράσινο φως για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα

 


Πράσινο φως για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα, καθώς εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι της μεγάλης τουριστικής επένδυσης.
Μετά τη θετική γνωμοδότηση από το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων.

Το έργο αφορά τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου με δυναμικότητα 300 κλινών, στη θέση Μπογιαννή, της περιοχής Βοτανικός, στην παραλίμνια περιοχή της Παμβώτιδας, στα Ιωάννινα.


Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΠΑΡΑΛΙΜΝΕΙΟΣ ΞΤΟΕ Α.Ε..


Το 2020 εν τω μεταξύ είχε εγκριθεί και η αρχιτεκτονική μελέτη για το ξενοδοχείο 5 αστέρων από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Το νέο ξενοδοχείο θα βρίσκεται στην ίδια λίμνη όπου εκτός απροόπτου θα δημιουργηθεί και το νέο υδατοδρόμιο, για την εξυπηρέτηση υδροπλάνων από και προς τα Ιωάννινα.


Και το συγκεκριμένο έργο για το υδατοδρόμιο εγκρίθηκε από την ίδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.


Τι θα περιλαμβάνει το νέο 5άστερο ξενοδοχείο

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος 5 αστέρων, το οποίο θα αποτελείται ουσιαστικά από δύο ξενοδοχεία τα οποία θα συνενωθούν.


Η ξενοδοχειακή μονάδα θα αναπτυχθεί σε δύο οικόπεδα, συνολικής έκτασης περίπου 36 στρεμμάτων, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους από κοινόχρηστη οδό. Συνολικά θα διαθέτουν 151 δωμάτια και 300 κλίνες καθώς επίσης και 122 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και 5 θέσεις στάθμευσης λεωφορείων.


Στο ανατολικό τμήμα της έκτασης, θα δημιουργηθεί ξενοδοχείο, δυναμικότητας 208 κλινών, με 44 θέσεις στάθμευσης ΙΧ και 1 θέση στάθμευσης λεωφορείου. Η συνολική επιφάνεια των χώρων θα αγγίξει τα 3.363 τ.μ.


Στο δυτικό τμήμα, θα δημιουργηθεί το έτερο ξενοδοχείο, δυναμικότητας 72 κλινών, με 78 θέσεις στάθμευσης ΙΧ αυτοκινήτων και 4 θέσεις για λεωφορεία. Η συνολική επιφάνεια των χώρων θα αγγίξει τα 5.400 τ.μ. Στο κτίριο αυτό θα υπάρχει επίσης το εστιατόριο καθώς και κέντρο spa.


Τα δύο οικόπεδα θα επικοινωνούν μεταξύ τους με οριζόντια γέφυρα, η οποία θα καλύπτει την υφιστάμενη αποστραγγιστική τάφρο.

bizness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]