ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

20 Ιανουαρίου ανοίγει για τους ανοσοκατεσταλμένους η πλατφόρμα για την 4η δόση -Διευκρινίσεις Πιτσιλή για το πρόστιμο των 100 ευρώ

 


Η πλατφόρμα για να μπορούν οι ανοσοκατεσταλμένοι  πολίτες να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους με την 4η δόση   θα ανοίξει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου ,όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Μάριος Θεμιστοκλέους  κατά τη διάρκεια της καθιεωρωμένης ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος για τη νόσο covid -19 στη χώρα μας.

Ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε πως  περισσότεροι από 7.235.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ,το 695 δηλαδή του γενικού πληθυσμού και το 78,6% του ενήλικου .
Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών   σημείωσε πως έχουν εμβολιαστεί 65.000  παιδιά από 5 έως 11 ετών ενώ έχουν προγραμματιστεί 57.000  ραντεβού και υπάρχουν 50.000  ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά ο Μάριος Θεμιστοκέους ανέφερε:


Ξεπεράσαμε τα 18.650.000 εμβολιασμούς, περισσότερα από 7.625.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,6% του γενικού πληθυσμού και 82,6% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση, είναι 73,2% του γενικού πληθυσμού και 84,2% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότερα από 7.235.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 69% επί του γενικού πληθυσμού και 78,6% επί το ενήλικου πληθυσμού.

Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 70,3% του γενικού πληθυσμού και 80,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Σε σχέση με τα αριθμητικά στοιχεία της αναμνηστικής δόσης, τη στιγμή αυτή δικαιούχοι είναι 5.800.000, ποσοστό περίπου 80% των ολοκληρωμένων εμβολιασμών, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 4.325.000, ποσοστό 74,6% των δικαιούχων, και ακόμη 560.000 συμπολίτες μας έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους, ποσοστό 9,6%, δηλαδή συνολικά 84,2%.

Να θυμίσω εδώ ότι όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως και 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για τα διδοσικά εμβόλια και ως 3 μήνες για το εμβόλιο Johnson&Johnson γιατί από 1 Φεβρουαρίου 2022 δεν θα είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό τους.

Με βάση τα στοιχεία, που έχουμε στη διάθεσή μας, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έγινε η αυτή η ανακοίνωση, 120.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει το ραντεβού τους ή έχουν εμβολιαστεί και απομένουν άλλες περίπου 300.000. Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Υπάρχουν περισσότερα από 750.000 διαθέσιμα ραντεβού έως 31/1 και καλούμε ακόμη μία φορά τους πολίτες αυτούς να κλείσουν τα ραντεβού τους για την αναμνηστική δόση.

Επίσης, μετά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για την τέταρτη δόση στους πολίτες που ανήκουν σε συγκεκριμένη ομάδα των ανοσοκατασταλμένων, να θυμίσω ήταν η ομάδα που ανοίξαμε και την τρίτη αναμνηστική δόση, για τους πολίτες, που ανήκουν στην ομάδα αυτή, θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Σε σχέση με τα παιδιατρικά εμβόλια για ηλικίες 5 έως 11 έχουμε ήδη ανοίξει την πλατφόρμα, έτσι ώστε σε 26 νησιά με πληθυσμό περίπου 1.000 κατοίκων, να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στα νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων, που θα γίνει με τον ίδιο τρόπο με τους καταδρομικούς εμβολιασμούς που είχαμε προχωρήσει και στον ενήλικο πληθυσμό.

Τη στιγμή αυτή έχουν ήδη εμβολιαστεί 65.000 παιδιά. Έχουμε προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα.

Η μόνη περιοχή της χώρας που εμφανίζεται να έχουμε αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική. Υπάρχουν πολύ λίγα διαθέσιμα και τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού στην Αττική.

Τώρα, σε σχέση με το διοικητικό πρόστιμο για τους άνω των 60. Από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας έχουμε 208.000 συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί και πλέον το ποσοστό άνω των 60 ξεπερνάει το 90,2%.

Διευκρινίσεος για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών έδωσε ο ο Διοικητής της ΑΑΔΕ .
Αναλυτικά ο κ.Πιτσιλής ανέφερε:
 Κατ’ εφαρμογή του νόμου η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και που παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση των προστίμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται με τις συνήθεις διαδικασίες της ΑΑΔΕ με ενημέρωση μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής το προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών.

Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων, που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση των κωδικών taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης, το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια Υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά για θέματα που αφορούν σε επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα «τα αιτήματά μου» μέσα από την ψηφιακή πύλη myaade στο gov.gr.

Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι υπόχρεοι επιβολής προστίμου, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός του προστίμου στον επόμενο κύκλο, δηλαδή στον επόμενο μήνα.

Η ΑΑΔΕ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία και πολιτική προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]