ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Special Olympics Hellas στα Ιωάννινα!




Αθλητικά προγράμματα για άτομα με νοητική αναπηρία,

με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννίνων,

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας και του Αθλητικού Ομίλου ΑΡΗΣ Ιωαννίνων


Αθήνα, 14/12/2021


Στις 14 Δεκεμβρίου τα Special Olympics Hellas θα έχουν τη χαρά να βρεθούν στην πόλη των Ιωαννίνων για την υπογραφή Συμφωνητικών Συνεργασίας με τον Δήμο Ιωαννίνων καθώς και με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων και τον Αθλητικό Όμιλο ΑΡΗΣ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας με τον Δήμο Ιωαννίνων θα υπογράψουν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ, στις 18:00.

Με αυτές τις κομβικές ενέργειες θα ξεκινήσει η λειτουργία Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Hellas στα Ιωάννινα, με την υλοποίηση προπονητικών προγραμμάτων σε διάφορα αθλήματα και την παροχή ευκαιριών για συμμετοχή σε αγώνες και σε αθλητικές δράσεις τοπικής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας, στα άτομα με νοητική αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια ενεργοποίησης, εξέλιξης και ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην τοπική κοινωνία, με αποδοχή και ενσυναίσθηση.

Παράλληλα, εξαιρετικής σημασίας είναι η δημιουργία δικτύου ενημέρωσης και ενδυνάμωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία στην περιοχή, καθώς και η παροχή ενεργούς υποστήριξης στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Επιπλέον, στις 20:00, τα Special Olympics Hellas θα υπογράψουν Συμφωνητικά Συνεργασίας με την Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, κ. Μάρθα Παλαιοπάνου, με την Πρόεδρο του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ιωαννίνων, κ. Αλεξάνδρα Στεργίου, και με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου ΑΡΗΣ Ιωαννίνων, κ. Αχιλλέα Μπατάλα. Με την υπογραφή του Συμφωνητικού, τα Special Olympics Hellas θα παραδώσουν αθλητικό εξοπλισμό καγιάκ στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, ο οποίος και θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τις αθλητικές δραστηριότητες του Τοπικού Προγράμματος των Special Olympics Ιωαννίνων.


Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 33 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής. 

Σε αυτά τα προγράμματα ανήκει και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο έχει 3ετή διάρκεια και στοχεύει στην επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών δυνατοτήτων και στην ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία σε 21 επιπλέον πόλεις της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στην Άρτα, στην Καλαμάτα, στην Κάλυμνο, στην Καστοριά, στην Κω, στη Λευκάδα, στη Σκιάθο, στη Σύρο και στα Τρίκαλα. Τώρα και στα Ιωάννινα και το ταξίδι συνεχίζεται!


 Τα Special Olympics Hellas θα υποδεχθούν με χαρά εκπροσώπους των Μέσων κατά την υπογραφή του Μνημονίου με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων προκειμένου να ανταποκριθούν σε αιτήματα και διευκρινίσεις.

 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Special Olympics Hellas ή να προγραμματίσετε συνάντηση με την Ομάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα Ιωάννινα, επικοινωνήστε με την κ. Κατερίνα Βέλλιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας: 2112011001, sohellas.velliou@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]