Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:Eυχαριστούμε τον δικό μας Παπαθανάση για την ύπαρξή του και τον κρατούμε στην μνήμη μας. Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο.

 


 Ένας επι γής Άγιος έφυγε απο την ζωή για το αιώνιο ταξίδι χθες βράδυ. Ο ιερομόναχος της ιεράς Μονής Ντουραχάνης, Παπαθανάσης, δεν είναι πια μαζί μας και στο εξής θα κατοικεί στον παράδεισο, αφού το επι γής έργο του ήταν αφιερωμένο στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο εντελώς ανυστερόβουλα. Ο Σωτήριος Χατζής - Παπαθανάσης ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στο να ενισχύει τους αδύναμους, δημιουργώντας υποδομές τέτοιες,  ώστε  εκεί να βρίσκουν καταφύγιο όλων των ηλικιών άτομα. Εκτός απο το θρησκευτικό του σπουδαίο έργο, ακόμη σπουδαιότερο ήταν το κοινοφελές του έργο που έιχε να κάνει με την κοινωνική προσφορά εντελώς αθόρυβα προς αδύναμους, οι οποίοι έιχαν ακόμη και ανάγκες επιβίωσης. Δημιούργησε ο ίδιος τέτοιου είδους υποδομές, στις οποίες εκατοντάδες παιδιά βρήκαν την θαλπωρή, ενώ παράλληλα τους δίνονταν και τους δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

  Ο ίδιος με τους συνεργάτες του, φρόντιζε για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά ανθρώπων ανεξαρτήτως προέλευσης, χωρίς να επιδιώκει την προβολή του έργου του. Σεμνός αλλά απολυτα δημιουργικός ήταν το συνώνυμο της άδολης προσφοράς και ειχε καταφέρει να γίνεται σεβαστός σε όλη την επικράτεια για όλη του την προσφορά προς κάθε κατεύθυνση. Η πόλη μας και όχι μόνο, οφείλει πολλά στο πέρασμα του από τον τόπο μας. Δίδαξε  αγάπη, ήθος, ευεργεσία, κάτι που αφήνει σαν στίγμα και παρακαταθήκη  σε όλους όσους θέλουν να ακουλουθήσουν την περπατησιά του. Το έργο του στέκει εκει στην άκρη της λίμνης, στους πρόποδες του Μητσικελίου  και θα θυμίζει τον ανθρωπο που  ανάλωσε την ζωή του στο θεάρεστο έργο της προσφοράς. Όλοι εμέις ευχαριστούμε τον δικό μας Παπαθανάση για την ύπαρξή του και τον κρατούμε στην μνήμη  μας. Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]