ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Με μόνο δύο ψαροταβέρνες και ένα καφέ απέμεινε η Κορωνησία!


 ΑΝΤΙ να ζωντανεύει από πλευράς υποδομών στον χώρο εστίασης και αναψυχής, η πανέμορφη κατά τα άλλα Κορωνησία ακολουθεί φθίνουσα πορεία.



Απ’ ότι άνθρωποι του νησιού μάς μεταφέρουν, έκλεισαν καφέ και ψαροταβέρνες, απομένοντας μόνο τρεις χώροι για να υποδέχονται ντόπιους, κυρίως όμως επισκέπτες. Ζωντανές, λοιπόν, εξακολουθούν να παραμένουν η γνωστή ψαροταβέρνα «Μυρταριά» του Δημοσθένη Πατέντα με την υψηλή ποιότητα και η ΓαρΟίδα» στο λιμάνι. Ανοιχτό συναντούμε, επίσης, το καφέ «Κύμα» και πέραν τούτων ουδέν.

Μιλάμε για μια εξέλιξη που δεν είναι καλή, διότι η Κορωνησία μάς είχε συνηθίσει αλλιώς. Να πηγαίνουμε δηλαδή για την βόλτα μας, παράλληλα ωστόσο να έχουμε τις εναλλακτικές προτάσεις μας είτε για καφέ, ποτό, αναψυκτικό και φυσικά για ψαροταβέρνες.

Βέβαια οι ιδιοκτήτες είχαν τους λόγους τους που έβαλαν λουκέτο, από την άλλη όμως κανείς δεν επιθυμεί να βλέπει το νησάκι έρημο και μόνο με λίγες έως ελάχιστες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Επέζησαν εν μέσω οικονομικής κρίσης, έκλεισαν στον καιρό της πανδημίας. Κάποιοι από τους έχοντες και κατέχοντες ας αξιολογήσουν τον πλούτο, τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και τις μελλοντικές τάσεις των τουριστικών επιλογών και ας κινηθούν αναλόγως. Οι «μικροί» πάντως έδειξαν ότι δεν αντέχουν και παραδόθηκαν στο άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε στην αγορά.

Ταχυδρόμος Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]