Μαγιορκίνης:Ο εμβολιασμός το "κλειδί"για την αντιμετώπιση της Ο -Παπαευαγγέλου :Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τον ιό και όχι από το εμβόλιο

 



Τα αυξημένα ποσοστά εμβολιασμού θα οδηγήσουν σε πολύ καλύτερα στοιχεία για την πανδημία   που εμφανίζει ήδη μία μικρή κάμψη ,ανέφερε μεταξύ άλλων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα  κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου covid-19 στη χώρα μας.

Ολοι όσοι έρχονται στην  Ελλάδα και είναι άνω των 5 ετών να υπάρχει είτε PCR τεστ 72 ωρών είτε rapid test 24 ωρών για να υπάρχει ασφάλεια σε όλους μας ,είπε η υπουργός αναφερόμενη στη  νέα ταξιδιωτική οδηγία που ανακοινώθηκε χθες και αφορά στην περίοδο των   Χριστουγέννων .

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου   ανέφερε ότι συνεχίζεται   η αποκλιμάκωση στην πανδημία που ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες με μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 14% αυτή την εβδομάδα.

Η αποκλιμάκωση ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερα αργό ρυθμό ενώ την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουμάτων στη Λακωνία ,στο Λασίθι και στη Λευκάδα.Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει  ιδιαίτερα αυξημένο με 1 στις 3 ΠΕ να βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο .

Ο εκτιμώμενος  αριθμός ενεργών κρουσμάτων βρίσκεται στις 43.000  δέκα μέρες  μόλις  πριν τα Χριστούγεννα.

Ευοίωνο είναι σημείωσε η κ.Παπαευαγγέλου ότι την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός εισαγωγών και διασωληνώσεων   ωστόσι ο αριθμός των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Αναφερόμενη στην μετάλλαξη Ο   τόνισε πως είναι πλέον σαφές ότι αυτή τη μετάλλαξη βρίσκεται παντού και θα επικρατήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες καθώς η μεταδοτικότητα του στελέχους αυτού φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε   άλλο στέλεχος .

Η εν λόγω παραλλαγή παράλληλα επαναμολύνει άτομα που έχουν νοσήσει ,σημείωσε.

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς η κ.Θεωδορίδου κάλεσε για μία ακόμα φορά όσους φοβούνται και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να σπεύσουν να εμβολιαστούν καθώς κινδυνεύουν από τον ιό και όχι από το εμβόλιο .

Ο  Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της Όμικρον ενώ υπογράμμισε   το πόσο σημαντική είναι η αναμνηστική δόση .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]