Ασημακοπούλου :Είναι δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα»

 


Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα



Το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα» υπερασπίστηκε στην ομιλία της, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης, με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη συμπεριληπτική γλώσσα στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο, με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση μιας ουδέτερης, ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, οδηγώντας στην απόσυρσή του.

Η κα Ασημακοπούλου χαρακτήρισε «πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» της αρμόδιας Επιτρόπου, κας Ντάλι, την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της χριστιανικής παράδοσης, στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωβουλευτής επισήμανε, επίσης, ότι «δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τέτοια ατοπήματα αποδυναμώνουν τον κοινό αγώνα των κρατών-μελών, για προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή «Ένωση Ισότητας».



Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο της παρέμβασης. 

https://www.youtube.com/watch?v=uaj13CEDKZs

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: 


Ευχαριστώ κα Πρόεδρε,


Σας εξομολογούμαι πως όταν εξελέγην Ευρωβουλευτής, αγωνιούσα να υπερασπιστώ τις κοινές μας αρχές, αξίες και τις πολιτικές ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο.


Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα γινόταν μια συζήτηση, όπως η σημερινή, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, πολλώ δε μάλλον ότι μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστώ το δικαίωμά μου να λέω «Καλά Χριστούγεννα». 


Δε χρειάζεται να αρνηθούμε την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις.

Δυστυχώς, το πολιτικό και θεσμικό «ατόπημα» της αρμόδιας Επιτρόπου, της κας Ντάλι, διχάζει το Κοινοβούλιο, αλλά και την κοινή γνώμη, για θέματα τα οποία θα έπρεπε όλοι να είμαστε ενωμένοι!


Τέτοια ατοπήματα, αντί να μας βοηθούν να κάνουμε βήματα μπροστά, αντί να ενθαρρύνουν την πραγματικά προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, αποδυναμώνουν τον κοινό μας αγώνα, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση, στην πορεία μας προς την «Ένωση Ισότητας».


Κυρίες και Κύριοι, Καλά Χριστούγεννα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]