ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ. Απόπειρα εκλογικού αποκλεισμού της πλειοψηφίας των αγροτικών ιατρών Ηπείρου.

 


ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΕΙΝΗ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ,  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ»


Πέμπτη 9/12/2021 και ώρα μία. Συνέρχεται η εφορευτική επιτροπή για να παραλάβει τα ψηφοδέλτια που καταθέτουν οι παρατάξεις. Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΙΝΗ Μαργαρίτα Κιτσανού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ» (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απαιτεί με φωνές σε έξαλλη κατάσταση, (ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ να καταθέσει γραπτή ένσταση ως όφειλε), να διαγραφεί από το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ η μία εκ των δύο υποψήφιων αγροτικών ιατρών. Ο λόγος;;; : ότι υπηρετεί σε  περιφερειακό ιατρείο  και όχι σε ΚΥ.

Τι κι αν τα περιφερειακά ιατρεία δεν αποτελούν αυτόνομες μονάδες και ανήκουν σε κάποιο  Κέντρο Υγείας, οπότε ο διαχωρισμός αγροτικός γιατρός του ΚΥ και αγροτικός γιατρός του περιφερειακού ιατρείου δεν έχει νόημα; Τι κι αν οι αγροτικοί ιατροί οι οποίοι υπηρετούν στα περιφερειακά ιατρεία έχουν ίδια ακριβώς σύμβαση εργασίας  με τους αγροτικούς ιατρούς που υπηρετούν στα ΚΥ και δεν διαφοροποιούνται σε τίποτα ;


Τι κι αν και με την παράλογη και  αντισυναδελφική αυτή απαίτηση, αποκλείονται από κάθε δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, η πλειοψηφία του συνόλου των αγροτικών ιατρών διότι η πλειοψηφία τους  υπηρετεί στα περιφερειακά ιατρεία των Κέντρων Υγείας;  Τι κι αν η πλειοψηφία των αγροτικών ιατρών των περιφερειακών ιατρείων απασχολούνται σε πρωινό ωράριο και σε εφημερίες στα ΚΥ και στα νοσοκομεία; Τι κι αν στην περίοδο της πανδημίας οι αγροτικοί ιατροί στο σύνολο τους, αξιοποιήθηκαν όπως κα οι άλλοι γιατροί των ΚΥ και των νοσοκομείων σαν πολυεργαλεία κάλυψης των τεράστιων κενών, με μπαλώματα εκ των έσω ;


Αξιοσημείωτη είναι η στάση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι μεν είναι λάθος να αποκλειστούν αλλά να δούμε αν υπάρχει και κάποιο τυπικό πρόβλημα». Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατέθεσε ψηφοδέλτιο και έφυγε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η εφορευτική επιτροπή, παρ΄ότι δεν είχε γραπτή ένσταση να εξετάσει!!!, ανέβαλε για την επόμενη ημέρα  την συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής με παρουσία νομικού!!!  Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΟΕΝΓΕ και ξεκαθάρισε ομόφωνα ότι: «Σας ενημερώνουμε ότι διαχρονική θέση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε είναι ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχει το σύνολο των γιατρών που εργάζεται αποκλειστικά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης (αγροτικοί γιατροί Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, επικουρικοί, ειδικευόμενοι, μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ).»


Η ουσία του ζητήματος; Κανένα άλλο ψηφοδέλτιο δεν είχε υποψήφιους αγροτικούς γιατρούς και ο όγκος των υποψηφίων της ΔΗΠΑΚ τους έκανε να χάσουν την ψυχραιμία τους.  Η ΔΗΠΑΚ σε  ΕΙΝΗ και  ΟΕΝΓΕ, αποτελεί το «καρφί στο μάτι» τους και των κυβερνήσεών τους, που φέραν στην κατάσταση που ζούμε την συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ.


Συνάδελφοι, την ενότητά μας και τα δικαιώματα μας με κύριο αυτό του δικαιώματος στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση και δράση, δεν θα αφήσουμε να τα αμφισβητήσει κανένας. Ούτε τις κυβερνήσεις που με τους νόμους Αχτσιόγλου και Χατζηδάκη, προσθέσανε ένα κάρο περιορισμούς στην συνδικαλιστική δράση, αλλά ούτε και τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του καναπέ, της συνδιαλλαγής και της ψηφοθηρίας.


Αν για κάποιο λόγο ιδρύθηκαν ιστορικά τα συνδικάτα, ήταν για τους αντικειμενικά πιο αδύναμους εργαζόμενους ενός κλάδου.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ειδικά τους νέους γιατρούς, να στηρίξουν μαζικά και αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ σε ΕΙΝΗ και ΟΕΝΓΕ, στις 16 Δεκεμβρίου. Είναι η μόνη ψήφος που θα επιστραφεί ατόφια ως δύναμη συλλογικής παρέμβασης και αγώνων και δεν θα κατατεθεί στον «λογαριασμό» κανενός άλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]