Με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συναντήθηκε η ΟΠΟΤΤΕ


Στα πλαίσια των δράσεων της ΟΠΟΤΤΕ για την ανάδειξη του Δημογραφικού προβλήματος στον τόπο μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΠΟΤΤΕ, με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος,    κ. Ιερώνυμο.


Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Δημήτρης Κοντός, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κλέλια Βαρβαρίγου (Πρόεδρος Τριτέκνων Φυλής) , Δημήτρης Χριστοθανόπουλος (Πρόεδρος Τριτέκνων Περιστερίου και Δυτικού Τομέα Αθηνών) και ο Πρόεδρος τριτέκνων Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς.


Η αντιπροσωπεία μας παρουσίασε στον Σεβασμιότατο τις θέσεις των τριτέκνων και την ανάγκη ΑΜΕΣΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.  Για την στήριξη και τη διευκόλυνση των οικογενειών να ζουν με αξιοπρέπεια, και να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.


Ο Σεβασμιότατος κατανοώντας την κρισιμότητα του Δημογραφικού Προβλήματος εξέφρασε την βούληση να στηρίξει με τις δυνάμεις του τη προσπάθεια αναστροφής της Δημογραφικής κρίσης καθώς και την διάθεση να σταθεί αρωγός στις τρίτεκνες οικογένειες.



Συμφωνήθηκε να συνεχίσουμε την επικοινωνία καθώς και για την κοινή μας προσπάθεια.


Η αντιπροσωπεία μας σαν ένδειξη σεβασμού προσέφερε αναμνηστικό δώρο έναν χάρτη από τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας ( αντίγραφο από το Ιστορικό Μουσείο Αθηνών) και ένα έργο τέχνης  (Ένα περιστέρι με ένα κλαδί ελιάς)


Και την ακόλουθη αφιέρωση στον αρχιεπίσκοπο :  


«Ένα περιστέρι, σύμβολο της ανάγκης για ΕΙΡΗΝΗ.


Και ένα κλαδί ελιάς, «παιδί» της γης, που για να καρπίσει χρειάζεται ΑΓΑΠΗ και ΚΟΠΟ.


Σαν τους αγώνες που κάνουν οι οικογένειες για να ζουν με αξιοπρέπεια.


Για το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε, για να αντιμετωπιστεί επιτέλους το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στον τόπο μας.


Με σεβασμό και ευχές για υγεία».





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]