ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα: Πλημμυρισμένες εκτάσεις κατά μήκος της Ε.Ο Ιωαννίνων -Αθηνών - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία -Μεγάλα προβλήματα σε χωριά του Δήμου Ζηρού [φωτό-βίντεο]




Ιωάννινα
Πολλές είναι οι  εκτάσεις  κατά μήκος  της παλιάς Ε.Ο Ιωαννίνων Αθηνών   που έχουν    χαθεί κάτω από τα νερά .
Πρόβλημα έχει αναφερθεί και στους παραδρόμους της Εγνατίας Οδού   με την κυκλοφορία των οχημάτων   προς χωριά του λεκανοπεδίου  των Ιωαννίνων να έχει διακοπεί από την Τροχαία   για την αποφυγή πιθανού εγκλωβισμού διερχόμενων  οδηγών  .
Λόγω της πλημμύρας στο ύψος της  γέφυρας της Εγνατίας η επαρχιακή οδός Κουτσελιού- Δαφνούλας παραμένει κλειστή. Τα χωριά που επηρεάζονται   είναι η  Πλατανιά,το  Δροσοχώρι, η Ηλιόκαλη, ο Καραδήμας  και η Δαφνούλα.
Κλειστός  παραμένει επίσης και  ο δρόμος Πλατανιάς- Καστρίτσας λόγω πλημμυρών. 

Με μεγάλη προσοχή, μετά από πλημμύρες που εκδηλώθηκαν, γίνεται η κίνηση στον δρόμο Χαροκοπίου- Πλατανιάς, στο σημείο Ράχες.
Οι υπηρεσίες του Δήμου με τα μηχανήματα που διαθέτουν και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας, καθαρίζοντας δρόμους από φερτά υλικά, τάφρους και διανοίγοντας πρόχειρες διόδους για τη διοχέτευση νερών
Ο Δήμος Ιωαννιτών   με σχετική ανακοίνωση απευθύνει έκκληση τους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί.

     

                                                Ιωάννινα-Ε.Ο Ιωαννίνων -Αθηνών 







                                                         Νεοκαισάρεια -Ιωάννινα


Δήμος Ζηρού 
Μεγάλα   είναι τα προβλήματα   που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και σε χωριά του Δήμου Ζηρού .
Οι   ισχυρές και συνεχείς βροχοπτώσεις είχαν ως συνέπεια τη μεγάλη αύξηση της στάθμης του Λούρου ποταμού και την υπερχείλισή του σε ορισμένα σημεία.  Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου ζημιές έχουν προκληθεί σε κτηνοτροφικές μονάδες, επιχειρήσεις και οικείες, ενώ προβλήματα καθιζήσεων και κατολισθήσεων έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου και κυρίως στις Κοινότητες Παπαδατών, Μελιανών, Πολυσταφύλου, τον Οικισμό Γαλήνη (Γαλατάς), καθώς και στο Θεσπρωτικό, όπου το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών έχει ήδη αποκατασταθεί.
                                                              Δήμος Ζηρού 
                                                                   Φράγμα Λούρου -Δήμος Ζηρού 
φωτογραφίες Δήμος Ζηρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]