ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Από την Κρήτη ως την Πρέβεζα- "Ταξίδι επιστροφής" για τον Γεώργιο Σολακάκη που έχασε τη ζωή του στην ανατίναξη του Ναρκαλιευτικού "Πηνειός"-



Μοναδικά οικογενειακά κειμήλια του δώρισε η ανιψιά του στα Γενικά Αρχεία Κράτους Πρέβεζας

Μοναδικά και πολύτιμα για την τοπική ιστορία -και όχι μόνο- ενθύμια, είναι το αρχειακό υλικό που προσέφερε στα Γενικά Αρχεία Κράτους Πρέβεζας , η Μαρία Σολακάκη, ανιψιά του Γεώργιου Σολακάκη του Δημητρίου που  έχασε τη ζωή του μαζί με 21 ακόμη ναύτες κατά την ανατίναξη του Ναρκαλιευτικού "Πηνειός" στις 24 Οκτωβρίου 1945 στην Πρέβεζα.

"Ενδιάμεσος κρίκος" μεταξύ της κ. Σολακάκη από την Κρήτη και των Γενικών Αρχείων Κράτους Πρέβεζας ήταν ο συμπολίτης μας Δημήτριος Κατηνιώτης τον οποίο ο προϊστάμενος των ΓΑΚ Πρέβεζας Σπύρος Σκλαβενίτης ευχαριστεί θερμά μαζί με την δωρήτρια.

Η κ. Σολακάκη φύλαξε μια ναυτική φανέλα, λιγοστές φωτογραφίες, δύο προσωπικές επιστολές του προς τους γονείς του αλλά και το δίπλωμα απονομής του Πολεμικού Σταυρού που συνοδεύει το μετάλλιο το οποίο απονεμήθηκε στις οικογένειες των ναυτικών και αποφάσισε ότι θα ήταν περισσότερο σημαντικό να τα εμπιστευτεί σε έναν δημόσιο φορέα της πόλης μας αποτελώντας πλέον κτήμα της Πρέβεζας και όχι μόνο της οικογένειάς της.

Ο κ. Σκλαβενίτης δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένος για την πράξη της δωρήτριας , υπογραμμίζει την πολύτιμη συμβολή του 

κ. Κατηνιώτη στον εντοπισμό του αρχειακού υλικού εκφράζοντας την ευχή να υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες κινήσεις που θα φέρουν "στην επιφάνεια" χαμένες ψηφίδες του μεγάλου ψηφιδωτού της τοπικής μας ιστορίας.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]