Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων το έργο "ΤΗΕΜΑ"

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων το έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2019 με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην Υπηρεσία της Ανάπτυξης Διαπεριφερειακών Θεματικών Διαδρομών» - THEMA που χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG IPA II Ελλάδα – Αλβανία.

Στο πρόγραμμα επικεφαλής εταίρος ήταν η Αναπτυξιακή Ηπείρου ενώ εταίροι από την Αλβανία ήταν το Ινστιτούτο Τουρισμού και η Περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Μέσω το προγράμματος, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων έλαβε μέρος σε δύο σημαντικές εκθέσεις στο εξωτερικό, την TourNatur, έκθεση εναλλακτικού υπαίθριου τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας το 2019, και την Vakantibeurs  στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το 2020. Επίσης, δημιούργησε το δικό της event συνεργασιών κατά τη διάρκεια της έκθεσης Philoxenia 2019.

Με το πέρας κάθε μιας από τις τρεις αυτές εκθέσεις, η Ένωση Ξενοδόχων απέστειλε στα μέλη της αναλυτική αναφορά η οποία περιλάμβανε τόσο την περιγραφή των γεγονότων και των αποτελεσμάτων της έκθεσης, όσο και αναλυτική περιγραφή των επαφών και των ενδιαφερόντων των επισκεπτών του περιπτέρου με τα στοιχεία επαφής τους, ώστε κάθε μέλος της Ένωσης να μπορεί να κάνει τις δικές του επαφές με τους ενδιαφερόμενους.

Άλλη μία από τις δράσεις του προγράμματος ήταν το μεγάλο «Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού» που πραγματοποιήθηκε σε όλη την έκταση του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου και στο οποίο συμμετείχαν 12 ομάδες αποτελούμενες από πάνω από 50 άτομα.       Το ενδιαφέρον του παιχνιδιού αυτού αξιολογήθηκε ιδιαίτερα θετικά από την Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος INTRERREG IPA, ώστε επέλεξε να γιορτάσει στο πλαίσιό του και την Ημέρα της Ευρώπης. Σκοπός της Ένωσης Ξενοδόχων είναι να καταστήσει το «Παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού» ετήσιο event, συνδυάζοντας το με δράσεις γνωριμίας του Νομού Ιωαννίνων.


Σημαντική δραστηριότητα για την εξωστρέφεια του Νομού Ιωαννίνων ήταν και οι επισκέψεις δημοσιογράφων ξένων τουριστικών εντύπων, ώστε να γνωρίσουν την παραμεθόρια ορεινή περιοχή του Νομού μας. Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και δημοσιογράφοι ελληνικών τουριστικών περιοδικών γνώρισαν και δημοσίευσαν άρθρα για την περιοχή μας ,περιηγήθηκαν στην πόλη, σε χωριά καθώς και στο Οικοπάρκο Βίκου - Αώου, επισκέφθηκαν ντόπιους τεχνίτες και φωτογράφισαν τη δουλειά τους, θαύμασαν το ορεινό ηπειρωτικό φυσικό περιβάλλον, δοκίμασαν την παραδοσιακή της κουζίνα, μίλησαν με τους κατοίκους των χωριών για τις τοπικές παραδόσεις βιώνοντας έτσι την ηπειρωτική φιλοξενία.

 Καθώς αυτές οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, καταφέραμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για την πόλη μας, να την κάνουν γνωστή σε άλλες χώρες και να γίνουν τμήμα της προσπάθειας για την ευρύτερη γνωστοποίηση της ευρύτερης περιοχής.


Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων παρείχε επίσης την συνεργασία της στην Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ για την ανάπτυξη εφαρμογής για smartphones, μέσω της οποίας κάθε επισκέπτης της περιοχής μπορεί να ακολουθήσει ειδικές θεματικές διαδρομές, κερδίζοντας παράλληλα πόντους και δώρα από της επιχειρήσεις της περιοχής που επισκέπτεται - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lime.thema .

Τέλος, χάρις στο έργο THEMA η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων απέκτησε ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον οποίο θα αξιοποιήσει για την προβολή της τόσο στον διαδικτυακό κόσμο όσο και με την φυσική παρουσία των μελών της σε εκθέσεις και εκδηλώσεις προβολής της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κος Στάθης Σιούτης δήλωσε σχετικά :

 «Κατά την περίοδο που όλες οι προσπάθειες του Ελληνικού τουρισμού εστιάζονται στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου τουρισμού στην χώρα μας εν μέσω των κυμάτων της πανδημίας, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ως υπόδειγμα διαχείρισης της κρίσης, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει τις τουριστικές ροές στην περιοχή μας. 


Το έργο THEMA υλοποιήθηκε σε  συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ, τους Αλβανούς εταίρους μας και με την αρωγή της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.   Μας έδωσε τα μέσα για να υλοποιήσουμε κάποιες από τις στρατηγικές μας ενέργειες, όπως η συμμετοχή μας σε εκθέσεις και επισκέψεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, καθώς επίσης και την δυνατότητα να ξεκινήσουμε μια σειρά νέων πρωτοβουλιών και ενεργειών.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, παραμένει πάντα ενεργή δρώντας υπέρ της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης και βοηθώντας στην ευρύτερη προσπάθεια για την επαναφορά των τουριστικών εισροών στο νομό μας και στη χώρα μας».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]