Ιωάννινα:Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια

 


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα με πολιτικό ήθος και συνέπεια  και είχε αφιερώσει τη ζωή του στη Δημοκρατία και το κοινό καλό. 

Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου αλλά και μετέπειτα συνδέονταν στενά με το Δήμο Πωγωνίου, με την Πωγωνιανή να αποτελεί για τον Κάρολο Παπούλια αγαπημένο ησυχαστήριο και είχε αναπτύξει σχέσεις ζωής με τους κατοίκους της περιοχής. 

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.


ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ

Είχαμε σήμερα την απώλεια του συμπατριώτη μας ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικού Κάρολου Παπούλια, βουλευτή Ιωαννίνων για 26 χρόνια, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της Δημοκρατίας για δυο συνεχόμενες θητείες.

Η ενεργός συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πολιτική διαδρομή του. Προασπίστηκε με σθένος την προβολή της χώρας μας και του γενέθλιου τόπου ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας.

Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ
Ένας καλός πατριώτης, ένας ευπατρίδης πολιτικός, ο Ηπειρώτης πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του από τις θέσεις που υπηρέτησε στην μακρά πολιτική πορεία του και για τον ήπιο πολιτικό λόγο του, την αξιοπρέπεια και τα μηνύματα ενότητας που εξέπεμπε. 
Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
Σήμερα αποχαιρετάμε έναν Ηπειρώτη που υπηρέτησε πολυεπίπεδα την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Ως Αθλητής, Αντιστασιακος, Πολιτικός, Υπουργός και Πρόεδρος, έθετε πάντοτε τον προσωπικό και πολιτικό πήχη ψηλά, ξεπερνώντας τον και ανεβάζοντάς τον με το παράδειγμά του ακόμη ψηλότερα.

Καλό ταξίδι κ. Πρόεδρε.



ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Κ. Παπούλια
Η "Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα" εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την είδηση του θανάτου του Κάρολου Παπούλια. 
Ενός ανθρώπου που άφησε το σημάδι του ως πολιτικός και προσωπικότητα όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπηρετώντας τη για πολλά χρόνια από σημαντικές θέσεις ευθύνης.
Με ακεραιότητα, πάθος για προσφορά και αληθινή αγάπη για τον τόπο του, ο Κάρολος Παπούλιας αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη σε όλους μας.
Η απώλειά του κάνει την Ήπειρο πιο φτωχή.
Το έργο του όμως και η πολιτική του κληρονομιά παραμένουν ζωντανές και ανεξίτηλες.
Αιωνία του η μνήμη.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Ενας ευπατρίδης, ενας Ηπειρώτης, από το ιστορικό Πωγώνι, έφυγε από την ζωή, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη που θα μνημονεύεται από τους Έλληνες ως παραδειγμα υπεύθυνου πολιτικού αντρός. 
  Ο Κάρολος Παπούλιας, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πήρε τον δρόμο πρός την αιωνιότητα, αφήνοντας πίσω του το στίγμα της αγωνιστικότητας, της τιμής και της προσφοράς σε όλους τους τομείς, στους οποίους με πίστη και αφοσίωση επί πολλές δεκαετίες διακόνησε. Από τις θέσεις του εκπροσώπου της Γιαννιώτικης κοινωνίας ως βουλευτής και ως υπουργός σε καίριες θέσεις έφτασε στο ύπατο αξίωμα του πρώτου πολίτη της χώρας και μάλιστα για δύο θητείες, κάτι που έδειξε οτι ήταν ο πολιτικός κοινής αποδοχής και το απέδειξε με την πατριωτική στάση του σε πολλές περιπτώσεις, όπου χρειάστηκε να πάρει θέση. 
  Τίμησε και τιμήθηκε από την πατρίδα του τα Ιωάννινα και όταν χρειάστηκε ήταν εκεί και προσέφερε τις υπηρεσίες του απλόχερα. Η συμβολή του στην παραχώρηση στρεματικής έκτασης από το στρατόπεδο Βελησσαριόυ για την διάνοιξη της λεωφόρου Κενάν Μεσσαρέ ήταν καθοριστική, καθώς επίσης και η θετική εισήγηση παραχώρησης του ιδίου στρατοπέδου στην πόλη, ασχέτως της κατάληξης του όλου εγχειρήματος, εξ αιτίας τοπικών παραγόντων εκέινης της περιόδου. Εις ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης, η τότε δημοτική αρχή επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα και στο σύνολο ο Δήμος Ιωαννιτών, προχώρησε στην ονοματοδοσία παραλιμνίου λεωφόρου, σε λεωφόρο Καρόλου Παπούλια. 
  Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα και ως τέτοιον θα τον θυμόμαστε όλοι εμείς οι συμπατριώτες του ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης. Ο ίδιος με το παράδειγμά του, κυρίως τα χρόνια της προεδρίας του, έδειξε τον δρόμο της συνοχής και του πατριωτισμού. Έτσι οφείλουμε να τον θυμόμαστε εμείς και οι επόμενες γενιές.
  Από τον πρώην δήμαρχο Νίκο Γκόντα και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ συλληπητήρια στην οικογένεια. Καλό ταξίδι πρόεδρε Κάρολε Παπούλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]