Ά.Μπαρτζώκας :Η μισή βροχή του Δεκεμβρίου έπεσε το Σάββατο στα Ιωάννινα


Ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,Άρης Μπαρτζώκας με σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρεται στη βροχόπτωση του Σαββάτου ,όπου μέσα σε μία ημέρα   στα Ιωάννινα έπεσε η βροχή του μισού Δεκέμβρη!

Αναλυτικά ο   καθηγητής αναφέρει:


" Όπως είναι γνωστό, τα ποσά βροχής που έπεσαν το Σάββατο 11/12/2021 στη Δυτική Ελλάδα, την πιο βροχερή περιοχή της χώρας, ήταν πολύ μεγάλα. Στα Ιωάννινα, σημειώθηκαν, μέσα σε 24 ώρες, πάνω από 70 χιλιοστά βροχής, ποσό που πλησιάζει στο 50% της μέσης μηνιαίας βροχόπτωσης του Δεκεμβρίου, ο οποίος δεν είναι ένας τυχαίος μήνας αλλά ο πιο βροχερός μήνας του έτους. Σε άλλες περιοχές, κυρίως ορεινές, το ποσοστό αυτό μπορεί να ξεπέρασε και το 100% της μέσης μηνιαίας βροχής της περιοχής.

Στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα για δύο λόγους: αφενός Αρχές και Δημότες βοήθησαν όσο μπορούσαν και αφετέρου η ένταση της βροχής ήταν σχεδόν σταθερή καθ' όλη  τη διάρκεια του 24-ώρου χωρίς χρονικά διαστήματα με πολύ μεγάλη ραγδαιότητα. Στο Μετεωρολογικό Σταθμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η βροχή καταγράφεται ανά 30 λεπτά. Από τα 48 μισάωρα του Σαββάτου, σημειώθηκε βροχή στα 45, κάτι που είναι πολύ σπάνιο.

Για τις επόμενες ημέρες προβλέπεται ξηρασία και ηλιοφάνεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]