Γκίκας Μαγιορκίνης :Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο η 3η δόση να μην πιάνει την παραλλαγή Όμικρον -το "γλυκό σημείο" για τις ενισχυτικές δόσεις είναι μεταξύ 2 και 3 μηνών.


" Με 134 διαγνώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη η Omicron έχει αρχίσει να μεταδίδεται στην κοινότητα.  Όπως έχουμε πει είναι απλά θέμα χρόνου να την δούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή επικράτεια. 

Όσον αφορά τη νοσηρότητα και θνησιμότητα είναι ακόμα νωρίς για πλήρη συμπεράσματα. Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι δεν περιμένουμε εκπλήξεις. Οι όποιες μικροδιαφορές δεν θα αλλάζουν το προφίλ που ήδη γνωρίζουμε. Ήδη υπάρχει αύξηση στις νοσηλείες και θανάτους στη Ν.Αφρική που είναι συμβατή με τα όσο γνωρίζουμε για τη νόσο.

Όσον αφορά τα εμβόλια η καλύτερή μας ελπίδα είναι η τρίτη δόση καθώς αποδεδειγμένα διευρύνει το ρεπερτόριο της αντισωματικής απάντησης και οδηγεί σε πιο καλά εκπαιδευμένη μνήμη σε μία ευρεία γκάμα μεταλλαγμένων στελεχών. Με βάση αυτά τα δεδομένα θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να μην την πιάνει η τρίτη δόση."αναφέρει σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επίσπευση της 3ης δόσης στους 3 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό ο καθηγητής εξηγεί:

"το "γλυκό σημείο" για τις ενισχυτικές δόσεις είναι μεταξύ 2 και 3 μηνών. Με την Δέλτα δεν ήταν απαραίτητο να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός. Από την στιγμή που έρχεται μία νέα μετάλλαξη την οποία και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε η επιτάχυνση της διευρυμένης ανοσοποίησης είναι εκ των ων ουκ άνευ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]