Οι θέσεις του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


 To Κίνημα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» παρουσιάζει τις βασικές ιδεολογικοπολιτικές αρχές και θέσεις του, οι οποίες εξειδικεύονται καθημερινά και σε προγραμματικές.


Το Κ.ΕΛ.ΑΝ είναι πανελλαδική πολιτική κίνηση βαθύτατα δημοκρατική και πατριωτική. Είναι φορέας που αντιτάσσεται σε κάθε μορφή βίας (αστυνομικής, στρατιωτικής, πολιτικής, υγειονομικής, σωματικής, λεκτικής κοκ). Είναι απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, οποιασδήποτε απόχρωσης φασισμού και επιβολής μέτρων που προσβάλλουν τα ευρωπαϊκά, συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα κάθε πολίτη.


Τα 4 αστέρια στο λογότυπό του, συμβολίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη (νομοθετική, δικαιική, κοινωνική) και την ανεξαρτησία που πρέπει να έχει μια ευνομούμενη και ελεύθερη κοινωνία.


Το ΚΕΛΑΝ προάγει την κοινοβουλευτική δημοκρατία, που υπηρετεί τον λαό και όχι τα ξένα και εγχώρια οργανωμένα συμφέροντα. Είναι πολιτικός φορέας που έρχεται να αντισταθεί στην κατάλυση της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας μέσω μιας ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης. Η Ελλάδα παγιδευμένη πλέον σε καταχρηστικές συμβάσεις και μυστικές συμφωνίες με διεθνή κέντρα, οδηγείται ξανά σε νέα πολύχρονη «οικονομική κατοχή» και αέναη δουλεία.


Το Κ.ΕΛ.ΑΝ, με γνώμονα την ελληνική Ιστορία και με στόχο την πλήρη αποκατάσταση, την εμπέδωση και την ανάπτυξη μιας αληθινής Δημοκρατίας, δίνει έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε όλα τα δίκαια αιτήματα για συγκεκριμένα αγαθά και ελευθερίες: Στην ελευθερία του Τύπου. Στην αποκατάσταση της δημοσιογραφίας και της δικαιοσύνης (νομοθετικής, δικαιικής, κοινωνικής). Ειδικά, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. 


Ως σύγχρονη πολιτική δύναμη το Κ.ΕΛ.ΑΝ, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στην αξιοποίηση της καινοτομίας, στη μόρφωση και την απασχόληση των νέων ανθρώπων.


Ο πολιτικός κόσμος σήμερα, διανέμει ψευδαισθήσεις περί οικονομικής ανάπτυξης, ενώ η Ελλάδα χρωστάει περίπου μισό τρις δολάρια. Η Αθηνοκεντρική ελίτ έχει σπρώξει τη χώρα στα βράχια, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει ήδη χάσει τον ύπνο του, εξαιτίας των χρεών προς το δημόσιο και τις ληστρικές συστημικές τράπεζες.


Το Κ.ΕΛ.ΑΝ τάσσεται υπέρ της ελεύθερης οικονομίας και αντιτάσσεται στην καρκινώδη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επέβαλλαν οι «εκσυγχρονιστικές» κυβερνήσεις επί Σημίτη, όπως και οι κυβερνήσεις των μνημονίων με τις επιταγές της καγκελαρίας του Βερολίνου.


Σήμερα πάνω από 25% του ελληνικού πληθυσμού είναι άνω των 65 ετών. Οι νέοι και ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού δυναμικού μετανάστευσαν για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επί μνημονίου, η πλειοψηφία των πολιτών εξαθλιώθηκε, κι έχασε συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα. Η εθνική και η λαϊκή κυριαρχία συρρικνώθηκαν με δόλιο και πολιτικά εγκληματικό τρόπο. Η χώρα παραδόθηκε αμαχητί σε όσους επιβουλεύονταν εδώ και χρόνια τη σταδιακή μετατροπή της σε προτεκτοράτο των Γερμανών και άλλων ξένων συμφερόντων.


Σήμερα, επί Κυριάκου Μητσοτάκη, το ίδιο παρηκμασμένο πολιτικό σκηνικό εργαλειοποιεί τον υπαρκτό και μεταδοτικό ιό covid-19 για να διχάσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, προκειμένου να έχει τον απόλυτο έλεγχο του πληθυσμού.


Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται και ομολογείται ακόμη και από ειδικούς του συστήματος ότι, εντός ΜΕΘ, αλλά κι εντός και εκτός θαλάμων των δημόσιων νοσοκομείων, διαπράττονται «υβριδικά εγκλήματα» με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των διορισμένων από αυτήν νοσοκομειακών διοικήσεων.


Τα ακραία υγειονομικά περιοριστικά μέτρα έχουν βασικό στόχο να υψώσουν ένα παραβάν παθητικοποίησης των Ελλήνων απέναντι στο γενικευμένο οικονομικό κραχ που φέρνουν αναπόφευκτα τα lockdowns, οι ανατιμήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης, η αυξημένη κατακόρυφα ανεργία και τα χιλιάδες «λουκέτα» στον τουρισμό, την εστίαση και το εμπόριο.


Η χυδαία προπαγάνδα των συστημικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, η απόκρυψη της πραγματικής εικόνας της ζωής των Ελλήνων αποσκοπούν, στην απάλειψη αντανακλαστικών και ενημέρωσης. Απώτερος στόχος είναι η παθητικοποίηση του λαού και η αλλοίωση  χαρακτηριστικών της ελληνικής ταυτότητας, του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής κουλτούρας. Των ηθών και των εθίμων της Ελλάδας.


Κι αυτό δυστυχώς, είτε ηθελημένα, είτε άθελα, εξυπηρετεί και ενισχύει την επιδίωξη συγκεκριμένων κέντρων (εγχώριων και μη) ότι η Ελλάδα πρέπει πάση θυσία να τα «βρει» με την Τουρκία. Γιατί όπως λένε ακόμη και βουλευτές της συμπολίτευσης είμαστε «παιδιά των Τούρκων»!


Το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης εξέθρεψε την ολιγαρχία του πλούτου της Αθήνας και ισοπέδωσε την αστική και εργατική τάξη. Αυτό δημιουργεί τώρα έναν ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται πλέον σε πλήρη εκλογική κατάρρευση, κι έχουν απαξιωθεί στα μάτια της πλειοψηφίας του λαού. Στα διεθνή παρασκήνια τεκταίνονται συμφωνίες για εθνικές παραχωρήσεις στο Αιγαίο, καθώς και για νέα μνημόνια – εξελίξεις που δεν αναδεικνύονται από τα συστημικά κανάλια, ελέω λιστών τύπου Πέτσα.


Η συμφωνία των Πρεσπών παρότι δείχνει να έχει καταστρατηγηθεί με ευθύνη των βόρειων γειτόνων μας, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν ήταν «διπλωματικό αριστούργημα». Ο δε σημερινός πρωθυπουργός σκανδαλωδώς δεν προσφεύγει στα αρμόδια διεθνή φόρα για να την καταγγείλει. Αποδεικνύοντας έτσι ότι, κατ’ ουσίαν την στήριζε ακόμη και όταν ο προκάτοχός του την υπέγραφε και την επικύρωνε.


Οι γενικές πολιτικές θέσεις του Κ.ΕΛ.ΑΝ αποτελούν βραχίονες του προγράμματος, το οποίο μελετάται και εξειδικεύεται μέσα από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να τυγχάνουν αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η αποκατάσταση των ατομικών ελευθεριών, η ελεύθερη κίνηση των ιδεών, η επιστροφή της κανονικότητας και της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας είναι ο κύριος στόχος του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας. Πρέπει να τελειώσει η λογική της ανοχής απέναντι στις όποιες επιθέσεις δέχεται ο ελληνικός λαός.


Το Κ.ΕΛ.ΑΝ είναι εκατοντάδες χιλιάδες ενεργοί πολίτες, δημοκράτες και πατριώτες, που θέλουν να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Είναι ο πολιτικός φορέας που πρεσβεύει μεν σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση, απορρίπτει δε, μετά βδελυγμίας, τον ρόλο του προτεκτοράτου που επιδιώκουν, το Βερολίνο και οι Βόρειοι Ευρωπαίοι, για την πατρίδα μας.  Θέλουμε αποκατάσταση των εννοιών  της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και του ευρωπαϊκού κεκτημένου για ΟΛΟΥΣ. Δεν επιθυμούμε την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη δεύτερης ή και τρίτης ταχύτητας.


Ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ήδη εργαζόμαστε με κάθε κόστος για την απομάκρυνση των δυνάμεων «οικονομικής κατοχής» από την Ελλάδα, για την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και για την στήριξη της ελληνικής οικογένειας. Θεωρούμε απαραίτητο την επανεξέταση του ελληνικού δημοσίου χρέους και τους όρους με τους οποίους έχουν συναφθεί όλα τα μνημονιακά δάνεια.


Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, αλλά όχι ως παρίες και πληβείοι. Ναι στην Δύση, αλλά με αμοιβαίες ισότιμες θέσεις με τους μεγάλους συμμάχους του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Αυστραλία, Καναδάς).


Οι Γερμανοί, ως Ευρωπαίοι εταίροι, πρέπει να καταβάλουν τις πολεμικές αποζημιώσεις και να επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο που υφάρπαξαν δια της ένοπλης βίας για να συντηρήσουν τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.


Επιθυμούμε διατήρηση των θρησκευτικών, ιστορικών και πολιτισμικών σχέσεων με την Ρωσία (μιας εκ των δυνάμεων στην ναυμαχία του Ναυαρίνου), αναγνωρίζοντας εκατέρωθεν τους συσχετισμούς αυτών των σχέσεων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στις σφαίρες επιρροής.


Το Κ.ΕΛ.ΑΝ εκτιμά ότι η Κίνα αποτελεί απειλή για την παγκόσμια οικονομία και την Δύση. Το Πεκίνο έχει τεράστιες ευθύνες για την κατασκευή-διαρροή της covid-19 και την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο (και) των Ελλήνων. Με αποτέλεσμα η covid-19 να χρησιμοποιείται και ως εργαλείο-όπλο αφαίρεσης των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Υγεία χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει! Υγεία χωρίς ατομικά δικαιώματα δεν υφίστανται! Υγεία χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει! Εθνική άμυνα χωρίς κοινωνική συνοχή είναι κάστρο χωρίς πολεμίστρες! Εθνική άμυνα χωρίς σφυρηλάτηση του εθνικού φρονήματος και της αδελφοσύνης όλων των Ελλήνων πολιτών, είναι ανοχύρωτη πόλη.


Αποδεχόμαστε και σεβόμαστε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον κώδικα της Νυρεμβέργης ότι όλες οι ιατρικές πράξεις, επεμβατικές και προληπτικές, πρέπει να τυγχάνουν της απόλυτης συναίνεσης ασθενών και υγειών, μετά από πλήρη ενημέρωσή τους από τον θεράποντα ιατρό. Υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όπως γίνεται στην Ελλάδα με πλάγιους και ευθείς εκβιασμούς και διαφόρων μορφών απειλές αποτελούν μια σύγχρονη τυραννία και προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική της ιατρικής επιστήμης.


 


Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ επικεντρώνονται σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα δίνει έμφαση όχι μόνο στους δημοσιονομικούς δείκτες αλλά και στην πραγματική ανάπτυξη.

 


Η επιβαλλόμενη φορολογία δεν πρέπει να ξεπερνά το 15%. Ακριτικές περιοχές εθνικής σημασίας όπως η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου θα πρέπει να τυγχάνουν ακόμη πιο χαμηλού συντελεστή φορολόγησης.

Η στροφή προς τον παραδοσιακό και σύγχρονο τουρισμό πρέπει να είναι αποφασιστική. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η «Καραϊβική της Ευρώπης». Με ελεύθερες ζώνες εμπορίου στη νησιωτική χώρα όπως γίνεται σε πολλές μεγάλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Στοχεύουμε στην επαναφορά των οργανισμών κοινής ωφέλειας και των βασικών υποδομών, στο δημόσιο. Ως εκ τούτου και στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, χερσαίου και υποθαλάσσιου, με εταιρείες υπό κρατικό έλεγχο.

Προτείνουμε την επαναφορά του λιγνίτη, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2038 (όπως και η Γερμανία), για φτηνή ενεργειακή αυτονομία της χώρας, με την προσθήκη μέτρων αποτροπής της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Λέμε όχι σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ που κάποιοι επιδιώκουν να τοποθετηθούν σε καμένα δάση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Το Κ.ΕΛ.ΑΝ θα επιδιώξει να δοθούν κίνητρα και οικονομικές ενισχύσεις σε νέους, όπως και σε νέες και υπάρχουσες εταιρείες, για την εγκατάσταση ή και μεταφορά τους σε ακριτικές περιοχές, ώστε να δημιουργηθούν εκεί ενισχυτικές οικονομικές οντότητες.

Προτείνουμε παράλληλα ειδικό κοινωνικο-οικονομικό πρόγραμμα, για όλη την Θράκη, δίνοντας επιπλέον έμφαση στο νομό Έβρου.

Το Κ.ΕΛ.ΑΝ θα αγωνιστεί να ανέρθουν οι μισθοί μας στους κατώτατους μισθούς της Ευρώπης, ύψους 1.200-1.400 ευρώ.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του κόμματος για τα «καυτά» εθνικά ζητήματα οι θέσεις μας είναι:

Το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, θα επιδιώξει την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, εφόσον δεν τηρούνται τα υπεσχημένα από την πλευρά των Σκοπίων. Ειδικά τώρα που η ηγεσία των βόρειων γειτόνων μας προαναγγέλλει την εκκίνηση νέων αλυτρωτικών επιχειρήσεων σε βάρος της μιας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας.

Το Κ.ΕΛ.ΑΝ πρόκειται να ζητήσει την απομάκρυνση του γειτονικού κρατιδίου από το ΝΑΤΟ, ενώ θα επιδιώξει το μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής ένταξης.

Το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ εκτιμά ότι δεν μπορούμε να συζητάμε με την Τουρκία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και για την επαναδιατύπωση της Συνθήκης της Λοζάνης. Η Ελλάδα με την Τουρκία έχει μια και μοναδική διαφορά και αυτή αφορά την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.

Δεν τίθεται θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών από την στιγμή που η παλαιότερη και σύγχρονη ιστορία μάς διδάσκει ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους εξ ανατολών γείτονές μας. Έχουμε σε κάθε περίπτωση εθνική υποχρέωση να φυλάξουμε τα σύνορά μας στον Έβρο και στη θάλασσα.

Επουδενί τίθεται θέμα συζήτησης για απευθείας εκλογή μουφτή στη Θράκη.

Απαιτούμε μέσα από διεθνείς οργανισμούς και διεθνή κέντρα επιρροής την επαναλειτουργία και την πλήρη αποκατάσταση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, της Αγίας Σοφίας -ως μέγιστης σημασίας οικουμενικού συμβόλου του Χριστιανισμού και του πολιτισμού- και της Μονής της Χώρας.

Περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφορικά με το προσφυγικό η θέση του κόμματος είναι:

 Ο Ελληνισμός έχει πικρή γεύση από την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, από τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Εν τούτοις, η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί σήμερα περισσότερους πρόσφυγες από όσους ήδη φιλοξενεί.

Η παραβίαση του αποδεχτού και ενδεδειγμένου ποσοστού αναλογικότητας αποτελεί σοβαρό κίνδυνο αλλοίωσης των ελληνικών παραδόσεων.

Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή των παράνομων μεταναστών, που ήδη έχουν εισβάλλει στη χώρα μας. Οι υποδομές της Ελλάδας δεν μπορούν να αντέξουν ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Και αυτό πρέπει να γίνει απολύτως σαφές προς το Βερολίνο και τους Βόρειους συμμάχους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Για την δε ένταξη προσφύγων και μεταναστών -που δικαιούνται πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα- χρειάζεται να αναδιαμορφωθούν και να αναπτυχθούν ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις.

Η μη παραβίαση του ενδεδειγμένου ποσοστού εισροών, αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη και για την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων όσον αφορά στην εργασιακή και φορολογική ένταξή τους, υπό ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης που δεν θα επιτρέπει την εκμετάλλευση των προσφύγων και των νόμιμων μεταναστών.

Αναφορικά με την οικονομία, τα «κόκκινα δάνεια», την ανάπτυξη και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας:

Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δίνει έμφαση στην πλήρη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία).

Ο εξορθολογισμός των αποζημιώσεων και κοινωνική δικαιοσύνη από ένα φερέγγυο ΕΛΓΑ.

Στην ενίσχυση της δευτερογενούς παραγωγής-μεταποίησης, με την κατάλληλη επιδοματική πολιτική.

Στην βιώσιμη ανάπτυξη του παραδοσιακού και θεματικού τουρισμού, ώστε να μπορεί να παραχθεί πλούτος για τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Οι Βρυξέλλες, πρέπει να αποδεχθούν ότι δικαιούμεθα μιας μακράς αγρανάπαυσης, δηλαδή περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους (έως και 15 έτη), προκειμένου να αναπνεύσουν ο ελληνικός πληθυσμός και η ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει σαφές και οι δανειστές της να κατανοήσουν και να αποδεχθούν ότι για να προστατευθούν τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, η διοίκηση, η οικονομική ζωή, η υγεία και η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας δεν μπορεί να προβεί σε άλλη επιλογή. Ειδικά μετά την πανδημία, λόγω έκτακτης κατάστασης και παντελώς απρόοπτης, η Ελλάδα είναι αδύνατο να υπερχρεωθεί με νέο δανεισμό ή και να υποχρεωθεί να συνάψει νέο μνημόνιο, αμέσως μετά τα προηγούμενα.

Εκτιμούμε ότι τα «κόκκινα δάνεια» προς τις τράπεζες και τα συσσωρευμένα χρέη προς το δημόσιο θα «πνίξουν» τελικά τον ελληνικό πληθυσμό. Το 50% των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών έχει χάσει την οικογενειακή ηρεμία και την ψυχολογία του, λόγω υπερχρέωσης. Γι’ αυτό προτείνουμε δεκαετές «πάγωμα» όλων των προβληματικών δανείων με επανεξέταση των φακέλων τους.

Επαναφορά του νόμου για τα πανωτόκια και του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία.

Νομοθέτηση δικαιώματος των δανειοληπτών για εξαγορά ή και ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» τους από τις τράπεζες (για όσους δεν θα υπάγονται στον νόμο Κατσέλη και που παρουσιάζουν πολυετή καθυστέρηση, ενώ αποδεδειγμένα δεν διαθέτουν κρυφές καταθέσεις και κρυφά εισοδήματα), καταβάλλοντας ή ρυθμίζοντας το 10% έως το 25% του ποσού της ονομαστικής αξίας, αναλόγως την περίπτωση.

Νομοθέτηση δικαιώματος των δανειοληπτών για εξαγορά των «κόκκινων δανείων» από τα Funds, καταβάλλοντας την αξία της εξαγοράς του δανεισμού τους, καθώς και ένα επιπλέον ποσό, για την κάλυψη των εξόδων φακέλου ή και κέρδους του εκάστου Fund, το οποίο θα δύναται να κυμαίνεται από 15% έως 25%.

Εξονυχιστικό έλεγχο των τραπεζικών ιδρυμάτων και των εισπρακτικών εταιρειών που, εξαγοράζοντας «κόκκινα δάνεια» και ληξιπρόθεσμες οφειλές από πιστωτικές κάρτες, διέπραξαν κακουργήματα και πλημμελήματα, μεταβιβάζοντας άνευ ενυπόγραφης συναίνεσης, προσωπικά δεδομένα, σε διάδοχες εταιρείες, ακόμη και αμφιβόλου νομιμότητας.

Αναφορικά με το δημογραφικό και την ενίσχυση της πολυμελούς οικογένειας, αλλά και γενικά της οικογένειας:

Πλήρη επαναφορά του επιδοματικού μέτρου για την ενίσχυση των τρίτεκνων οικογενειών και την εξίσωσή τους με τις πολύτεκνες.

Την επαναθεσμοθέτηση σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, όπως πρωτονομοθετήθηκε και εφαρμόστηκε με την καθομολογούμενη βούληση της Μαρίκας Μητσοτάκη, αλλά και για τις τρίτεκνες μητέρες.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή κυβερνητική εφαρμογή επιδόματος γέννησης παιδιού και προτείνουμε την ενίσχυσή του με επιδότηση γέννησης κάθε παιδιού ανεξαρτήτου ηλικίας γονέων.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ αναγνωρίζει την ελεύθερη αυτοδιάθεση κάθε ανθρώπου, στις σεξουαλικές επιλογές του. Ωστόσο, είναι κατά των υιοθεσιών των παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς δεν έχουν ακόμη επιλέξει τον προσανατολισμό τους, ενώ δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των ειδικών παιδοψυχολόγων. Παράλληλα, όμως, τάσσεται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα εργαστεί για την ενίσχυση και την καθιέρωση επιπλέον ειδικών κοινωνικών προγραμμάτων ενημέρωσης των νέων και των οικογενειών αυτών, αναφορικά με τον κίνδυνο όλων των ουσιών και όχι μόνο (βλ. τυχερά παίγνια) που προκαλούν εξάρτηση.

Όπως επίσης για τη δημιουργία κοινωνικών προγραμμάτων στήριξης των εξαρτημένων με στόχο την επανένταξή τους. Το Κίνημα δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην ενίσχυση των οικογενειών αυτών.

Αναφορικά με κρίσιμα ζητήματα σε τομείς όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία του Τύπου δίνουμε έμφαση:

Στην εκλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων μέσα από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην απευθείας εκλογή δικαστών από ευρύ σώμα, ύστερα από αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση.

Στην ενδυνάμωση της ανεξάρτητης λειτουργίας και του προσωπικού σε επίπεδο δικαστών, ανακριτών και εισαγγελέων.

Στην ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, μέσα από την απαραίτητη συνταγματική αναθεώρηση, του οποίου η ανάγκη λειτουργίας αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν καιρώ πανδημίας.

Στην ενδυνάμωση της ελευθεροτυπίας και ειδικά του περιφερειακού Τύπου.

Στην ισότιμη διανομή χρόνου, σε όλα τα κανάλια, πανελλαδικά και περιφερειακά, σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Στην κατάργηση όλων των δυσμενών και αμαρτωλών άρθρων του Ποινικού Κώδικα, που κατ’ ουσίαν είναι κατά της ελευθερίας του Τύπου και της ενημέρωσης των πολιτών.

Το αστικό αδίκημα της δυσφήμισης δια του Τύπου να εκδικάζεται μόνο εάν έχει προηγηθεί τελεσίδικη ποινική καταδίκη από ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων για την διατήρηση δημόσιου αγαθού όπως είναι η τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ειδικά σε περιπτώσεις όπου βασικοί μέτοχοι διώκονται ή και καταδικάζονται για κακουργήματα ή και πολλαπλά πλημμελήματα.

Αναφορικά με ζητήματα που άπτονται της Παιδείας και της Εκκλησίας:

Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πιστεύει στην ανεξιθρησκία των πολιτών, αλλά και στην ενδυνάμωση των σχέσεων του κράτους με την εκκλησία και στην προστασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που αποτελεί το κυρίαρχο ελληνικό δόγμα.

 


Στην παιδεία, το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, θεωρεί ότι πρέπει να επανέλθουν στα βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλα τα συγγράμματα αρχαίων συγγραφέων κάθε ιστορικής περιόδου του ελληνισμού, που ενισχύουν το φρόνημα και την αντίσταση σε κάθε ξένη επιβουλή εναντίον των Ελλήνων.

 


Το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δίνει έμφαση στην επαναφορά της Ανώτατης Τεχνολογικής Παιδείας και στην ενδυνάμωση των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

 


Το ΚΕΛΑΝ παρότι διαφωνεί με την ιδιομορφία του φαινομένου των «αιώνιων φοιτητών», δεν θεωρεί ότι το κράτος μπορεί να βάζει προσκόμματα στην απόκτηση πτυχίου. Η Ανώτατη Παιδεία, είναι για όλους τους ανθρώπους.

 


Το Κίνημα ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ συνεχίζει να εργάζεται για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας γενικών αρχών και θέσεων, καθώς και για την εξειδίκευση των προγραμματικών προτάσεών του για μια σύγχρονη διακυβέρνηση, καθώς και για τον βασικό στόχο του που είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης (νομοθετική, δικαιική, κοινωνική), της αληθινής και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και των ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]