ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Ιωάννινα

           




ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη διήμερη περιοδεία του στα Ιωάννινα δεν έχουν καμία σχέση με τις έγνοιες και τα προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών της περιοχής. Στην πληθώρα των συσκέψεών του, αλλά και τις πολυμελούς ακολουθίας του, με αντιπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και με νέους της περιοχής συζήτησε για όλα τα θέματα αλλά τίποτα τελικά δεν είπε. 

Ιδιαίτερη προσπάθεια έγινε μάλιστα να παρουσιαστεί η κυβέρνηση ως στήριγμα της νεολαίας και στην περιοχή, με αφορμή και το προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Όμως ενώ “οραματίζεται” καλύτερη ποιότητα ζωής για τη νέα γενιά με καλύτερες δουλειές κλπ δε μας είπε με ποιό τρόπο. Με τα ολιγόμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ και τα ψίχουλα που αυτά δίνουν, με τη δουλειά σε εργολαβικά-δουλεμπορικά γραφεία, ή μήπως με τη δουλειά στον τουρισμό-επισιτισμό το μισό χρόνο μπας και βγει ο υπόλοιπος; Δε μας είπε αν θα καταργήσει τους αντεργατικούς νόμους με πρώτο απ’ όλους το νόμο Χατζηδάκη. 

Ακόμη, μας είπε για την πανδημία και τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν για την προστασία της υγείας και αυτά αφορούν μόνο τα ατομικά μέτρα, δηλαδή είναι ατομική μας ευθύνη. Όμως ούτε λέξη δεν είπε για την ενίσχυση των νοσοκομείων που και στην πόλη μας, με τόσα κρούσματα, είναι σε οριακή κατάσταση, με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και πλήθος συμβασιούχων να είναι “στον αέρα”.

Όσο για τις αναφορές του στην κτηνοτροφία της περιοχής και τη συσχέτιση ποιότητας-τιμής δε μας είπε γιατί αρνήθηκε πριν λίγες μέρες να στηρίξει τις τρεις τροπολογίες που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην Βουλή, για την πραγματική ανακούφιση των αγροτών. Αλλά κυρίως δεν έδωσε καμία απάντηση στους αγροτοκτηνοτρόφους που στενάζουν από τις αυξήσεις στις ζωοτροφές και τα εγροεφόδια, δε μίλησε για κατώτερη εγγυημένη τιμή των προϊόντων, για αφορολόγητο πετρέλαιο και συνολικά για τα πραγματικά προβλήματά τους και την εκμετάλλευση που υφίστανται από τα μονοπώλια του κλάδου.

Ο κος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατασκευή των οδικών αξόνων που περνούν από την περιοχή μας, όμως δε μας είπε πως χρυσοπληρώνονται από το λαό καθημερινά με την τεράστια φορολογία κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους, αλλά και αφού ολοκληρωθούν με τα πανάκριβα διόδια. Ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στην ανάγκη κατασκευής περισσότερων σχολικών αιθουσών, παιδικών σταθμών,  σχολείων, εστιών για τους φοιτητές, νοσοκομείων.

Το εύρος των παρεμβάσεων του πρωθυπουργού κατα την επίσκεψή του στην πόλη μας εκτινόταν από τα μεγάλα οδικά έργα έως και τα παραδοσιακά μπακλαβαδάκια! Προσπάθησε να μας δείξει τις γνώσεις του ως “υγειονομικός”, ως “κτηνοτρόφος”, ως “επιχειρηματίας”, αλλά ως πρωθυπουργός οι γνώσεις του για τα πραγματικά προβλήματα του λαού είναι ελλειπέστατες. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία γνωρίζουν καλά ότι τη δυνατότητα να ζήσουμε με βάση τις κατακτήσεις της εποχής μας μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μας, με αποκούμπι το ΚΚΕ, ότι ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

Τ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ,

27/11/2021


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]