Ιωάννινα:Ο Μητρολίτης "άνοιξε" τις Εσπερινές Ομιλίες στην Αγία Μαρίνα

 


Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι  πραγματοποιούνται κι εφέτος οι κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων, την ώρα του Εσπερινού, στις 6.00΄ το απόγευμα υπό τον γενικό τίτλο «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Αναγέννηση του Έθνους», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Έτσι λοιπόν, ομιλητής την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος με θέμα «Η Εκκλησία “Κιβωτός του Γένους”». Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Εορτάζουμε τα 200 χρόνια από τον μεγάλο εκείνο ξεσηκωμό, 200 χρόνια από την μεγάλη εκείνη απόφαση, η οποία όμως κυοφορούνταν κυριολεκτικά για αιώνες, για να φτάσουμε στην γέννηση της ιδέας που μπόρεσε να φουσκώσει τα στήθη των σκλαβωμένων Ελλήνων και να τους κάνει επαναστατήσουν. 



 

Η εκκλησία είναι και θα είναι ζυμωμένη πάντα με το ιστορικό γίγνεσθαι. Και πολλές φορές η πίστη των ανθρώπων ορίζει τις μοίρες των ανθρώπων. Ορίζει την πορεία της ανθρωπότητας, ορίζει ποιες επιλογές θα κάνουν οι άνθρωποι».

Η Ιερά Μητρόπολη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό των Εσπερινών Ομιλιών, γι’ αυτό μετακαλεί και ειδικούς ομιλητές, ιδιαίτερα φέτος λόγω των επετειακών αυτών αφιερωμάτων, προκειμένου η διακονία του λόγου να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]