Δήμος Ιωαννιτών:Αποδοχή της παραχώρησης του παλιού Πανεπιστημίου



Στην αποδοχή του εγγράφου της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση.

Μετά την απόφαση αυτή το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή για συζήτηση και διαβούλευση με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου.

Οι τελικοί όροι παραχώρησης της ΕΤΑΔ διαμορφώθηκαν μετά από συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός για το οποίο ο Δήμαρχος απευθύνει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Το σημαντικό είναι ότι μέσα από την διαδικασία της παραχώρησης ένα κτήριο ιδιαίτερης αξίας και σημασίας αποδίδεται στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Το έγγραφο της ΕΤΑΔ όπως κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή είναι το ακόλουθο:

 «Τη μίσθωση στον Δήμο Ιωαννιτών (εφεξής «Μισθωτής») του τμήματοςτρία (III) του ακινήτου 241 Ιωαννίνων, συνολικής οικοπεδικής επιφανείας 5.789,68 τ.μ.μετά του

κτίσματος επί αυτού (εφεξής «Μίσθιο»), όπως αυτό περιγράφεται στο ανωτέρω Τοπογραφικά διάγραμμα και περιλαμβάνει τα εξής:

• Υπόγειος όροφος - επιφανείας 243,57τ.μ.

• Ισόγειος όροφος - επιφανείας 1.984,49τ.μ.

• Πρώτος όροφος - επιφανείας 1.741,53τ.μ.

• Δεύτερος όροφος - επιφανείας 1.124,08τ.μ.

• Τρίτος όροφος - επιφανείας 1.124,08τ.μ.

• Τέταρτος όροφος - επιφανείας 447,57τ.μ.

Η μίσθωση που θα συναφθεί θα διέπεται από τους εξής βασικούς όρους:

1. Σκοπός της μίσθωσης είναι η χρήση του Μισθίου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σχετικό αίτημα του Δήμου και την Τεχνική Έκθεση αυτού, ενώ ειδικότερα θα μπορεί να εξυπηρετήσει και τη στέγαση των νομικών προσώπων αυτού, καθώς και άλλων αναγκών του Δήμου, αλλά και την εξυπηρέτηση των σκοπών των προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου με φορείς της πόλης των Ιωαννίνων. Ο σκοπός της μίσθωσης θα υλοποιηθεί εφόσον προηγηθεί η πλήρης και ορθή αποκατάσταση και ανακαίνιση του Μισθίου, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα οριζόμενα στην οικεία νομοθεσία, οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, τα σχετικά με την ασφάλεια του έργου και του ακινήτου, καθώς και οι ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές αξίες αυτού που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

2. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε είκοσι (20) έτη από την υπογραφή της σύμβασης με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον είκοσι (20) έτη κατά την απόλυτη κρίση της ΕΤΑΔ.

3. Ο Μισθωτής αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τα προαναφερθέντα έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης του Μισθίου εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από την παράδοση αυτού.

Η υπέρβαση της προθεσμίας αυτής για οποιονδήποτε λόγο πλην γεγονότων ανωτέρας βίας τα οποία υποχρεούται να αποδείξει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση ο Μισθωτής, συνιστά λόγο καταγγελίας της παρούσας σύμβασης αζημίως για την ΕΤΑΔ, ήτοι χωρίς καμία υποχρέωση της ΕΤΑΔ να αποζημιώσει τον Μισθωτή για οποιονδήποτε λόγο εξαιτίας της παρούσας σύμβασης και της έως τότε χρήσης του Μισθίου, καταβολής του μισθώματος και μερικής εκτέλεσης των έργων αποκατάστασης και διαμόρφωσης.

4 Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο και ίσο με το ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ (6.000) και θα οφείλεται ανεξάρτητα από την πραγματική χρήση του Μισθίου, καταβλητέο από την υπογραφή της σύμβασης και αναπροσαρμοζόμενο από τον τρίτο χρόνο της μίσθωσης κατά ποσοστό ίσο με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως αυτός προσδιορίζεται εκάστοτε από την αρμόδια αρχή, πλέον μίας ποσοστιαίας μονάδας (ΔΤΚ συν 1%) σε περίπτωση δε όπου το συνολικό προκύπτον ποσοστό προσαύξησης είναι κατώτερο του 2%, η ελάχιστη προσαύξηση ορίζεται στο ποσοστό 2% επί του τρέχοντος μισθώματος. Από τον έκτο χρόνο της μίσθωσης και εξής το μίσθωμα θα ανέλθει στο ποσό των δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000) ετησίως, πλέον χαρτοσήμου, οφειλόμενο ανεξάρτητα από την πραγματική χρήση του Μισθίου και αναπροσαρμοζόμενο ετησίως κατά ποσοστό ίσο με το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, όπως αυτός προσδιορίζεται εκάστοτε από την αρμόδια αρχή, πλέον μίας ποσοστιαίας μονάδας (ΔΤΚ συν 1%), σε περίπτωση δε όπου το συνολικό προκύπτον ποσοστό προσαύξησης είναι κατώτερο του 2%, η ελάχιστη προσαύξηση ορίζεται στο ποσοστό 2% επί τουτρέχοντος μισθώματος.

5. Ο Μισθωτής θα καταθέσει στην ΕΤΑΔ Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης των ορών της σύμβασης ίση με ένα ετήσιο μίσθωμα, η οποία θα προσαυξάνεται ετησίως ώστε να ισούται πάντα με ένα τρέχον ετήσιο μίσθωμα

6. Ο Μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να συντηρεί, να επισκευάζει και να καλύπτει κάθε ανεξαιρέτως δαπάνη που αφορά στο Μίσθιο

7. Ο Μισθωτής, πέραν του δικαιώματος της αποκλειστικής χρήσης του Μισθίου δεν επιτρέπεται να προβεί στην περίφραξη των σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ακάλυπτων χώρων του όλου ακινήτου.

8. Ο Μισθωτής αναλαμβάνει με ευθύνη, δαπάνες και μέριμνά του να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση όλων των κατά νόμο απαραίτητων αδειών για την αποκατάσταση, κατασκευή και επισκευή παντός είδους εγκαταστάσεων και κτισμάτων που απαιτούνται ώστε να καταστεί το Μίσθιο κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζεται, καθώς και για την έκδοση των σχετικών εγκρίσεων και πιστοποιήσεων για την Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 618513f3cb6ed9b03148f6c0 στις 05/11/21 13:24 υλοποίηση του σκοπού της μίσθωσης, καιτην διατήρησή τους σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής.

9. Ο Μισθωτής αναλαμβάνει με ευθύνη, δαπάνες και μέριμνά του, την θεραπεία όλων των πολεοδομικών προβλημάτων του ακινήτου, για τα οποία έλαβε πλήρη γνώση με ευθύνη του μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του, και σε περίπτωση τυχόν σκοπούμενης, με πρωτοβουλία του, μεταβολής των τεχνικών, πολεοδομικών, και λοιπών χαρακτηριστικών του ακινήτου οφείλει να ενημερώνει προηγουμένως την ΕΤΑΔ, και να λαμβάνει την σύμφωνη γνώμη αυτής.

10. Όλες οι δαπάνες αποκατάστασης, συντήρησης, βελτίωσης και κατασκευών παραμένουν επ’ ωφελεία του Μισθίου και δεν δύναται ο Μισθωτής να απαιτήσει οποιαδήποτε αποζημίωση για αυτές σε περίπτωση λήξης της μίσθωσης για οποιονδήποτε ανεξαιρέτως λόγο.

11. Ο Μισθωτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημία ή βλάβη προκληθεί εντός του Μισθίου ή σε αυτό, στις εγκαταστάσεις και σε κάθε τρίτο από ενέργειες ή παραλείψεις, ακόμη και ανυπαίτιες, του Μισθωτή ή των προστηθέντων αυτού, ακόμη και από τυχηρά, οφείλει δε να ασφαλίζει το Μίσθιο κατά παντός κινδύνου για το ποσό και τους ασφαλιστικούς κινδύνους που εύλογα και έγκαιρα θα του γνωστοποιηθούν από την ΕΤΑΔ, καθώς και να ανανεώνειτο ασφαλιστήριο ετησίως, να το αποστέλλει στην ΕΤΑΔ μαζί με την απόδειξη καταβολής των ασφαλίστρων και να αναπροσαρμόζει τους ασφαλιστέους κινδύνους και τα ποσά ασφάλισης σύμφωνα με τις σχετικές εύλογες υποδείξεις της ΕΤΑΔ.

12. Κάθε παύση της χρήσης του Μισθίου πρέπει να γνωστοποιείται αμέσως στην ΕΤΑΔ.

13. Η ΕΤΑΔ διατηρεί το δικαίωμα να καταγγέλλει την μίσθωση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία νομοθεσία και την σύμβαση που θα συναφθεί, συμπεριλαμβανομένων των αναφερόμενων στην παρούσα λόγων καταγγελίας.

14. Η ΕΤΑΔ δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη ή υποχρέωση για πραγματικά η νομικά ελαττώματα του Μισθίου.

15. Οποιαδήποτε δαπάνη, που σύμφωνα με το νόμο βαρύνει τον κύριο του Μισθίου, από την έναρξη ισχύος της μίσθωσης και στο εξής θα βαρύνει αποκλειστικά τον Μισθωτή. Η ΕΤΑΔ απαλλάσσεται τελείως και για οποιαδήποτε ανεξαίρετα αιτία της υποχρέωσης να ενεργήσει υλικές πράξεις ή να καλύψει οποιαδήποτε δαπάνη επισκευής, συντήρησης ή

βελτίωσης των τμημάτων του Μισθίου και αν ακόμη η δαπάνη αυτή επιβλήθηκε και από λόγους τύχης ή ανωτέρας βίας.

16. Η μη τήρηση από μέρους του Μισθωτή οποιουδήποτε από τους παραπάνω όρους αποτελεί λόγο καταγγελίας της σύμβασης.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]