ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια-Επίσκεψη και στο Δημαρχείο

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη. 

Τον Υπουργό ενημέρωσε και για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.  

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, αναφέροντας ότι τον ενημέρωσε «για το τι κάνουμε στην περιοχή μας  και τι χρειαζόμαστε». 


«Τον ενημέρωσα  για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε  {…} Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και  το Υπουργείο είναι αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε όλο το επίπεδο της Διοίκησης. Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Καταγράφουμε την πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, βλέπουμε μεγάλες εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας, βλέπουμε να γίνονται  επενδύσεις από το εξωτερικό. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται.  Συνεπώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας για να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια της Περιφέρειας

Αρωγός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ιωαννίνων το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης 


Αμέριστη θα είναι η στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ιωαννιτών για ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Αυτή ήταν η δέσμευση του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ. Στη συνάντηση πήραν μέρος συνεργάτες του Υπουργού, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για ψηφιακά θέματα Φώτης Βάββας και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Ευάγγελος Καρβούνης.
Η συζήτηση ήταν εκτενής και παρουσιάστηκε όλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων ψηφιακών εργαλείων.
Ο Δήμος Ιωαννιτών χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου για  τις έξυπνες πόλεις και όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης θα στηριχθεί κάθε άλλη πρωτοβουλία ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν πόλη-πρότυπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. 
«Είχαμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κ. Πιερρακάκη για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει τα δύο τελευταία χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονίσει το κράτος. Και είναι μεγάλες οι επιτυχίες αυτές τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την διαχείριση της πανδημίας. Τον ευχαρίστησα για την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο και η οποία απέφερε την χρηματοδότηση με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη νέων δράσεων. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ψηφιακή βελτίωση είναι προτεραιότητα του Δήμου μας με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιωαννίνων για τη συνεργασία που είχαν και τόνισε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για ψηφιακό μετασχηματισμό. 
«Μιλήσαμε διεξοδικά για τα σπουδαία πλάνα που έχει ο Δήμος στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και εμείς ως Υπουργείο θα είμαστε αρωγοί σ’ αυτά. Μία πρώτη ενέργεια είναι το σχέδιο για τις έξυπνες πόλεις με 3,1 εκατομμύρια για την πόλη των Ιωαννίνων. Ως Υπουργείο μπορούμε να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο ώστε να κάνουμε τον Δήμο Ιωαννιτών ένα δήμο- πρότυπο για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε κι άλλες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή» υπογράμμισε ο Υπουργός.
Στις δηλώσεις του ανέφερε ακόμη ότι η αυτοδιοίκηση είναι στην πρώτη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και έτσι ο ψηφιακός μετασχηματισμός πρέπει να απλωθεί σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης. 
«Η τεχνολογία είναι μέσο και μόνο μέσο. Δεν είναι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε μία σειρά από έργα ώστε να κάνουμε το κράτος να λειτουργεί καλά», κατέληξε.
Ο Δήμαρχος απένειμε στον Υπουργό το μετάλλιο της πόλης κάτι που όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης τον συγκίνησε ιδιαίτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]