Αρνητικός ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στην δημιουργία πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου






                                    Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του και αφού έλαβε υπόψη του:


1)Τις διατάξεις του Ν.4555/2018, 


2) Την εισήγηση της κα Δημάρχου


 


ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:


Α. Διατυπώνει αρνητική άποψη με την αδειοδότηση της ΡΑΕ για τη δημιουργία πλωτού Φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου.


 


Β. Την κοινοποίηση της απόφασης στους εμπλεκόμενους φορείς Υπουργεία, Υπηρεσίες, ΡΑΕ, Περιφέρεια Ηπείρου, Βουλευτές κ.λ.π.


 


Όπως ανέφερε η δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση κατά την εισήγησή της,


«ως Δήμος και ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε αντίθετοι ή αρνητικοί στο να γίνονται επενδύσεις στις Α.Π.Ε.


Άλλωστε επιβάλλεται η χώρα μας να ακολουθήσει τους ρυθμούς των υπολοίπων χωρών ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να ανταπεξέρχεται και να απολαμβάνει χαμηλού κόστους υπηρεσίες.


 


Είμαστε όμως αντίθετοι με την τακτική του αποφασίζω και διατάσσω πριν από μας για εμάς, χωρίς καμία επικοινωνία και ενημέρωση, χωρίς την άποψη της Δημοτικής Αρχής η οποία αφουγκράζεται το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και θα πρέπει να αποφασίζει για τον τόπο της.


 


Τη δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου τη μάθαμε από δημοσιεύματα στις εφημερίδες.


Ουδέποτε ενημερωθήκαμε για να ενημερώσουμε και εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο.


Αγωνιωδώς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους με επιστολή μας αρχικά στη ΡΑΕ που ζητήσαμε την μελέτη και ουδέποτε πήραμε απάντηση.


Το ίδιο συνέβη και με την επιστολή που αποστείλαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στη διεύθυνση Περιβαλλοντικής αδειοδότησης από τις 18-08-2021 και επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση.


 


Εμείς, έχουμε άλλο μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή της λίμνης Πουρναρίου που θα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τόπου με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη.


 


Επίσης, προβληματιζόμαστε για το πώς θα μεταφέρεται η ενέργεια από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες με δίκτυα υψηλής τάσης.


 


Επιτέλους ας αντιληφθούν οι κύριοι που ζητούν να έρθουν στον τόπο μας, ότι πρώτοι τον λόγο έχουμε εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, τους οποίους θα πρέπει να σέβονται και όχι να παραβλέπουν.


 


Επίσης, σας κάνω γνωστό την αρνητική απόφαση (6/2021) της Τοπικής Κοινότητας Πέτα για την δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]