Θάνος Πλεύρης:Αρχές Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για λήξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και η σύνδεσή του με την τρίτη δόση

 


Τρίτη δόση- Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό


"Εμείς ακολουθούμε τα επιστημονικά δεδομένα. Στην πρώτη φάση, πράγματι όλοι μιλούσαμε για μια αναμνηστική δόση, όπως μιλάμε, γιατί δεν ξέραμε εάν είναι απαραίτητη και αν θα επεκτεινόταν σε όλες τις ηλικίες ή αν θα είναι απλώς ενισχυτική.


Όλα τα στοιχεία δείχνουν σιγά – σιγά ότι πλέον αυτή η 3η δόση συνδέεται άμεσα και με τη συνολική ανοσία του ανθρώπου.


Δεν είναι τυχαίο ότι το 13% που είναι στις ΜΕΘ, είναι συμπολίτες μας που είναι εμβολιασμένοι και συνήθως έχουν εμβολιαστεί πριν τον Μάρτιο.


Στο επίπεδο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, ποιο είναι το πρόβλημα; Αντιλαμβάνεστε ότι επειδή το πιστοποιητικό είναι ευρωπαϊκό, δεν μπορεί καμία χώρα να πει από μόνη της ότι θα αλλάξει το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.


Να σας δώσω λοιπόν μία είδηση: Συζητήθηκε, ήδη, στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας και στις αρχές Δεκεμβρίου, που έχουμε το Τυπικό, πλέον θα μπει η κουβέντα για τα ευρωπαϊκά πιστοποιητικά, επειδή εκεί χρειάζεται συμφωνία.


Η 3η δόση είναι απαραίτητη. Είναι πολύ ευχάριστο ότι προστρέχουν οι πολίτες να κάνουν την 3η δόση και είναι λογικό, γιατί είναι κόσμος που έχει πειστεί για την αναγκαιότητα και έχει δει τα οφέλη.


Δώσαμε παράταση μέχρι 31/12 να μείνουν ανοιχτά και τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα.


Να σας θυμίσω ότι είχαμε δεχτεί και μια κριτική «γιατί κρατάτε τα εμβολιαστικά κέντρα». Κρατήσαμε τα εμβολιαστικά κέντρα, ακριβώς γιατί εδώ έχουμε συνδυαστικά 3ηδόση, 1η δόση.


Όπως και θέλω να το πω αυτό, να το ακούσουν οι πολίτες, επειδή έγινε και μια συζήτηση στη Βουλή: Έχουμε απόθεμα εμβολίων που αν αύριο το πρωί όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ζητήσουν να εμβολιαστούν και συγχρόνως όλοι θέλουν να κάνουν την 3ηδόση, έχουμε επάρκεια εμβολίων.


Η διασφάλιση των εμβολίων πια είναι απόλυτη. Το σύστημα μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα. Αν υπάρχουν συγκεκριμένες αβελτηρίες να τις δούμε αλλά κατά βάση παραμένει το πρόγραμμα του εμβολιασμού όπως παρέμενε όλο το διάστημα."ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]