Παπαυεγγέλου:Σταθεροποίηση της πανδημίας αλλά σε υψηλά επίπεδα Μονόδρομος ο εμβολιασμός

 


Η πορεία της πανδημίας παρουσιάζει μία σταθεροποίηση αλλά σε υψηλά επίπεδα ,όπως είπε νωρίτερα  η κα Παπαευαγγέλου  κατά την ενημέρωση του Υπουργείο Υγείας .

Τα ενεργά κρούσματα στη  χώρας μας αγγίζουν τις 54.000 και είναι αναμενόμενο ότι παρά την όποια σταθεροποίηση στα κρούσματα στην όπως διαφαίνεται εκθετική  αύξηση των κρουσμάτων των προηγούμενων 3-4 εβδομάδων με τη μεγάλη διασπορά που υπάρχει στην κοινότητα και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες και θα καθυστερήσει η κάμψη του αριθμού των καθημερινών θανάτων .

Υψηλή θνητότητα παρατηρείται σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού άνω των 60 ετών .

Στα παιδιά σχολικής ηλικίας 9 στα 10 κρούσματα διαγιγνώσκεται λόγω του αυξημένου testing με τον διαρκή έλεγχο να αποδεικνύεται σημαντικό όπλο κατά της πανδημίας,σημείωσε η κ.Παπαευγγέλου .

"Σημαντική και ευχάριστη είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των νεότερων συμπολιτών μας αφενός γιατί αυτοί οι νεότεροι  άνθρωποι  έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και συνεπώς διασπείρουν τον ιό περισσότερο από ότι οι ηλικιωμένοι και αφετέρου γιατί κανείς δεν είναι άτρωτος .[....]

Η θέση μας είναι σταθερή .Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος"τόνισε .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]