ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Η απάτη της χρονιάς – Άρπαξαν 750.000 ευρώ από επιχειρηματία!


 Θύμα μεγάλης απάτης έπεσε μία γυναίκα επιχειρηματίας στο Μεσολόγγι, καθώς έκαναν «φτερά» από το λογαριασμό της περισσότερα από 750.000 ευρώ, που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού.Δύο εντολές μεταφοράς χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό τις οποίες η ίδια δεν έδωσε ποτέ, είχαν ως αποτέλεσμα η επαγγελματίας να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.


Μόνο όταν επιχειρήθηκε για τρίτη φορά η μεταφορά ενός ακόμα μεγάλου ποσού, η τράπεζα του εξωτερικού  θορυβήθηκε και ενημέρωσε την πελάτισσά της  για τις “περίεργες” κινήσεις στο λογαριασμό της.


Οι επιτήδειοι αρχικά υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιούργησαν αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της. Στη συνέχεια έστειλαν δύο εντολές για μεταφορά των χρημάτων (450 και 300 χιλιάδων ευρώ) σε άλλο λογαριασμό. Όταν υπήρξε και τρίτη εντολή για μεταφορά ύψους 360 χιλιάδων ευρώ, τότε κινήθηκαν υποψίες στην τράπεζα, που επικοινώνησε με την γυναίκα, η οποία τους είπε πως δεν είχε δώσει καμία εντολή μεταφοράς χρημάτων.


Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και σχηματίστηκε δικογραφία.


Το ύψος της οικονομικής ζημιάς ως συνέπεια της ηλεκτρονικής απάτης είναι πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]