«Επεισόδιο» Μητσοτάκη - Μπέουχελ: Τα 5 λεπτά της έντασης - Η προβοκατόρικη ερώτηση που εξόργισε τον πρωθυπουργό (βίντεο)


 «Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε» - Σοβαρό επεισόδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέουχελ στο Μαξίμου για το προσφυγικό


Σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέουχελ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (9/11) για το προσφυγικό.

Ωστόσο, η ίδια είχε κάνει γνωστές τις με ένα tweet λίγη ώρα πριν από την έναρξη της κοινή συνέντευξης Τύπου. Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμποργκ Μπέουχελ -που κατοικεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Υδρα- απευθυνόμενη προς τον Ελληνα πρωθυπουργό με μια ερώτηση, ουσιαστικά τοποθέτηση, κατηγόρησε τη χώρα μας για βάραβαρα pushbacks και τη διαχείριση του μεταναστευτικού: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων η Ολλανδή για να λάβει την απάντηση σε έντονο ύφος του Ελληνα πρωθυπουργού: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο», ανέφερε ο πρωθυπουργός αρχικά.


«Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες , 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι' αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.


«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.


Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος επέμενε να παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Δεν θα έρθετε εδώ και θα με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα. Δεν θα με διακόπτετε» απάντησε ακόμη πιο έντονα ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «έχουμε αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό». Επίσης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι συνθήκες στους καταυλισμούς μεταναστών έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν.


Το «επεισόδιο» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ολλανδή δημοσιογράφο

Ινγκεμποργκ Μπέουχελ: «Όσα κακά σχόλια κι αν λένε...» - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επεισόδιο στο Μαξίμου Στους λογαριασμούς της στα social media κοινοποίησε μία φωτογραφία της, όπως την τράβηξε Ελληνας φωτογράφος και γράφει: «Οποια κακά σχόλια και αν υπάρχουν, απάνθρωπα, που με κατηγορούν για παραμύθια, παράλογα, σουρεαλιστικά, φανταστικά πράγματα, αυτή η φωτογραφία είναι ΤΕΧΝΗ».
πηγή   lawandorder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]