Δωρεά της Βουλής ....2 υπερσύγχρονες χειρουργικές τράπεζες στο ΠΓΝΙ

 


Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να ανακοινώσει μια εμβληματική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων προς τον Χειρουργικό Τομέα του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρότασης του Προέδρου της Βουλής κ. Τασούλα Κωνσταντίνου και απόφασης του συνόλου των κομμάτων της Βουλής, εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκε με την παραλαβή τους, η προμήθεια δυο (2) υπερσύγχρονων χειρουργικών τραπεζών για Ορθοπεδική και Πλαστική-Γενική Χειρουργική χρήση αντιστοίχως. 

Οι εν λόγω τράπεζες αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των αντίστοιχων χειρουργικών ειδικοτήτων και θα αντικαταστήσουν πεπαλαιωμένες και εντελώς απαξιωμένες τεχνολογικά υπάρχουσες χειρουργικές τράπεζες, επομένως αυτή η σημαντική δωρεά θα αναβαθμίσει στο μέγιστο βαθμό τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα χειρουργεία του ΠΓΝΙ.

Οι νέες χειρουργικές τράπεζες ανήκουν στην αιχμή της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν από τον Γερμανικό οίκο TRUMPF - τύπος TRUSYSTEM PST 300 και η προμήθειά τους από την Βουλή των Ελλήνων κόστισε 85.000,00 €. 

Η κάθε χειρουργική τράπεζα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες σύγχρονες τεχνολογίες (εξαιρετική ανθεκτικότητα λόγω κατασκευής από ειδικά κράματα υλικών, αντοχή σε βάρος μέχρι 400 kg, αξεσουάρ από ανθρακονήματα, μεγάλο εύρος κινήσεων κλπ), επομένως εγγυάται σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της χειρουργικής πράξης. 

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες της στον σεβαστό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα Κωνσταντίνο και στην Βουλή των Ελλήνων συνολικά, που ανταποκρίθηκε μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της αποστολής σε αίτημα του νοσοκομείου μας, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί  σύντομα και με απόλυτη επιτυχία η σημαντική αυτή δωρεά για τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]