Ιωάννινα:Πλατεία Χατζή, εν έτει 2021!


 Είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Ιωαννίνων (12 στρεμμάτων περίπου). Παρατηρώντας την νομίζει κανείς ότι βρίσκεται στον προηγούμενο αιώνα. Και ενώ για την κεντρική πλατεία θα δοθούν -ακατανόητα-  5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ευρώ (αντί των 1,2 εκ. που είχε προϋπολογίσει η προηγούμενη Δ. Αρχή) στους Αμπελόκηπους θα συνεχίσουν να κλωτσούν χαλίκι και χώμα. Και θα το κάνουν  για πολύ καιρό ακόμη, όπως φαίνεται.


 


Βλέπετε, στην πόλη μας αν κάτι δεν απαξιωθεί μέχρι… αηδίας δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Έτσι, οτιδήποτε γίνει μετά θα φαντάζει... άλμα στο μέλλον!  (βλ. Κεντρική πλατεία, Λιθαρίτσια, Λαϊκή Αγ. Μαρίνας, Γιανννιώτικο Σαλόνι).





Πάντως, κάτι παρόμοιο με αυτό της πλατείας Αμπελοκήπων δύσκολα θα βρούμε αλλού στη χώρα. Τι να πουν και πόλεις όπως η Λάρισα ή η Τρίπολη που έχουν αυξημένο αριθμό πλατειών και τις έχουν όλες «του κουτιού». 


Άραγε, κάτι δεν πάει καλά στο τοπικό μας βασίλειο, οι άρχοντες του οποίου πρέπει να νομίζουν ότι οι δημότες τους -που πληρώνουν κάθε μήνα κανονικά τους φόρους τους- τρώνε κουτόχορτο, χρόνια τώρα.


     



Υ.Γ. Αν της κεντρικής μας πλατείας δεν της έφταναν τα 1,2 εκ. του κ. Μπέγκα και τώρα χρειάζεται ξαφνικά 5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α  ευρώ και μάλιστα για μικρότερη επιφάνεια, τότε τι να περιμένουμε για εκείνη των Αμπελοκήπων; Μήπως κάποιον προϋπολογισμό-μαμούθ;


 



Και όμως! Με τη βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και τοπικούς διαγωνισμούς για το κατασκευαστικό τμήμα, η πλατεία Χατζή θα μπορούσε πολύ σύντομα να γίνει μια πολύ όμορφη πλατεία. Γιατί λοιπόν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο; 


Παρακάτω, όψεις της πλατείας...



Σκεπτόμενοι πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]