ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Φθινοπωρινό Σχολείο στην Ι.Μ. Βύλιζας ΜατσουκίουΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες λειτουργίας του Φθινοπωρινού Σχολείου (7-8 & 9 Οκτωβρίου), που συνδιοργάνωσαν τα Πανεπιστήμια Munster Γερμανίας και Ιωαννίνων, για τον Βυζαντινό Πολιτισμό, στο πλαίσιο του Προγράμματος; “Πολιτισμός και Ιστορία της Δυτικής Ελλάδος από την ΄Υστερη Αρχαιότητα μέχρι τα Μεταβυζαντινά χρόνια, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Παιδείας της Γερμανίας (DAAD).

Οι εργασίες του Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Ι. Μονής Βύλιζας Ματσουκίου και στο Μουσείο της. Οι συμμετέχοντες φιλοξενήθηκαν το τριήμερο στο μοναστήρι μας και στο χωριό.

Η Μοναστηριακή Επιτροπή της Ι.Μονής Βύλιζας, θεωρεί χρέος της να ευχαριστήσει θερμά τους οργανωτές: κ. Michael Grunbart, καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Munster Γερμανίας και τον κ. Χρήστο Σταυράκο, καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για την επιλογή της Ι. Μονής Βύλιζας και του Μουσείου της για την υλοποίηση της εν λόγω δράσης τους.

Η επιλογή αυτή περιποιεί ξεχωριστής τιμής για το μοναστήρι μας και το Ματσούκι.

Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Rickelt Lytz, διευθυντή του Ken Museoum, Rechlius hausen και την κ. Φανή Λυτάρη, αρχαιολόγο – ερευνήτρια, για τη δική τους ουσιαστική συμμετοχή.

Επίσης ευχαριστούμε τους 22 μεταπτυχιακούς φοιτητές (Γερμανούς και ΄Ελληνες) που με τη συμμετοχή τους και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν εντέλει από τη λειτουργία του Σχολείου τους μόνο θετικά στοιχεία θα προσθέσουν στην αποκάλυψη της ιστορίας του συγκεκριμένου θρησκευτικού μνημείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]