Ιωάννινα:Ποιος θα μας διαφωτίσει;


 Έχει κανείς υπόψη του, αλήθεια, για ποιο λόγο το κόστος της «ανάπλασης» της πλατείας μας εκτοξεύτηκε από το 1,2 στα 5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ευρώ; Πώς δικαιολογείται αυτό το ποσόν; Μιλάμε άλλωστε για τα ίδιο σχεδόν σχέδιο που προέβλεπε και ο προηγούμενος προϋπολογισμός. Γνωρίζει κανείς πώς έγινε αυτό το «μαγικό»; Πώς αιτιολογείται; Θα τοποθετηθούν μήπως υλικά από πλατίνα, γρανίτη, λευκόχρυσο; Δε μπορεί, κάποια εξήγηση θα υπάρχει.




Τι λένε άραγε οι σχεδιαστές, ο κ. Μπέγκας που η δικιά του -ίδια- πλατεία προϋπολογίστηκε στα 1,2 εκ. ευρώ, ο κ. Γκόντας που έφτιαξε την υφιστάμενη πλατεία; Όποιος ξέρει κάτι, ας μας διαφωτίσει. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως όλο αυτό γίνεται… για το καλό μας.




Και μην ξεχνάμε ότι στον προϋπολογισμό των 5,2 εκατομμυρίων  δεν περιλαμβάνεται τελικά ο χώρος μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου. Και γιατί λέτε συμβαίνει αυτό; Διότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδότησε την προηγούμενη ανάπλαση δεν επιτρέπει κι άλλη… ανάπλαση, αν δεν περάσουν πέντε χρόνια από την προηγούμενη.


 


Αλλά η Δημοτική Αρχή …δεν το βάζει κάτω. Αφού η πενταετία όπου νa 'ναι λήγει, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος κάτι θα κάνουν, είτε μέσω των απρόβλεπτων είτε με συμπληρωματική σύμβαση. Κι άλλα χρήματα, λοιπόν, για να ισοπεδωθεί όλο το μέρος μπροστά από την Περιφέρεια, που μόλις πριν λίγα χρόνια αναπλάστηκε και μάλιστα όμορφα. Στο προηγούμενο project των 1,2 εκ, ευρώ περιλαμβάνονταν στο κόστος και το συγκεκριμένο υπο-έργο. Τώρα απαιτείται έξτρα χρηματοδότηση...


  


Και αν αναρωτηθήκατε μήπως ο μεγάλος κυκλικός κόμβος που προβλέπεται να κατασκευαστεί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο (και ο οποίος «εξαφανίζει» από τον χάρτη  την πλατεία Ολυμπιάδος με όλο της το πράσινο και τα δέντρα) δεν θα κατασκευαστεί τελικά, η απάντηση είναι πώς θα κατασκευαστεί, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν από παντού, αφού δεν έχει γίνει καν κυκλοφοριακή μελέτη. Θα χρηματοδοτηθεί άραγε από τα 5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ευρώ; Όχι, βέβαια. Η Δημοτική αρχή προσπαθεί, λέει,  να το υλοποιήσει μέσω …ΕΣΠΑ. Εμ, πού να φτάσουν 5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α !




Kαι να σκεφτεί κανείς ότι ο νυν Δήμαρχος εμφανιζόταν προεκλογικά μέσα από δηλώσεις του αποφασισμένος να ακυρώσει τη μακέτα της προηγούμενης Δ. Αρχής σχετικά με την πλατεία (όπως είχε ξεκαθαρίσει σε  συνέντευξη τύπου για τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής του).


 


Εκεί είχε χαρακτηρίσει «παράδειγμα προς αποφυγή» τη συνεδρίαση του προηγούμενου Δημ. Συμβουλίου για τη μελέτη ανάπλασης, τονίζοντας ότι αν ήταν αυτός ο επόμενος Δήμαρχος η πλατεία θα γινόταν «από μηδενική βάση», επαναξιολογώντας τις μελέτες και ακούγοντας τις προτάσεις των πολιτών. 


Και να που ξαφνικά φέρνει την ίδια πρόταση, εκτοξεύοντας  όμως το κόστος στα 5,2 ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ! Είναι τυχαίο άραγε ότι και ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος ήταν συνεργάτες, έχοντας επιτελική θέση στη Δ. Αρχή του κ. Φίλιου; Απορία εκφράζουμε...    

Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]