Ήπειρος :Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές


 Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν   χθες σε πολλές πόλεις  της χώρας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ως απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό.


Δίπλα τους και οι μαθητές που με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια απαιτούν ανοιχτά και ασφαλή σχολεία, κόντρα σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που πέρασε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και κάνουν το σχολείο πιο αποκρουστικό.  

Στα Γιάννενα η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε από το συγκρότημα των σχολείων της Ακαδημίας στο κέντρο της πόλης. Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μαζί με το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την πρωτοβουλία αναπληρωτών ωρομίσθιων και άλλους φορείς διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης κατευθυνόμενοι στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου όπου ενώθηκαν με μαθητές του 2ου Γυμνασίου. Εκεί χαιρετισμό απεύθυναν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εκπρόσωπος της επιτροπής αγώνα σχολικών καθαριστριών ενώ τέλος μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου ανέγνωσε τα αιτήματα των μαθητών.


Σημειώνεται ότι ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα ποσοστά συμμετοχής στο Νομό Ιωαννίνων είναι ιδιαίτερα υψηλά, να διαπιστώσει και ο ίδιος ότι η συγχώνευση τμημάτων με 28 μαθητές ανά τάξη δημιουργούν προβλήματα. Μετά το τέλος της κινητοποίησης επτά σχολεία της πόλης προχώρησαν σε συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής.


Στην Ηγουμενίτσα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Χριστοφίδη η απεργιακή συμμετοχή έφτασε στο 80% εκφράζοντας την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ενώ προχωρούν την Τετάρτη 13 Οκτώβρη σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε Άρτα και Πρέβεζα. 

Πρέβεζα

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]