Η μη εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού δημιουργεί ερωτηματικά ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦ.ΗΠΕΙΡΟΥ

 Μεταξύ  των μέτρων που έχει αποφασίσει η Πολιτεία για την προστασία από την πανδημία είναι ο έλεγχος στους χώρους εργασίας στους ενεμβολίαστους εργαζομένους με την διενέργεια rapidτεστ.Η Στρατιωτική υπηρεσία εξειδικεύοντας τα μέτρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις  εξέδωσε διαταγή για την πραγματοποίηση σε ιδιωτικές δομές επι πληρωμή ενός rapidτεστ την βδομάδα.          Να τονίσουμε εδώ ότι οι ιατρικές εξετάσεις στο στρατιωτικό προσωπικό  πραγματοποιούνται μόνο σε ιατρικές δομές της υπηρεσίας και τα δημόσια νοσοκομεία .


Στην ίδια διαταγή  αναφέρονταν ότι με νεότερο έγγραφο θα καθορίζονταν ο τρόπος εφαρμογής του μέτρου για τους ανεμβολίαστους οπλίτες θητείας.


Όπως είναι γνωστό στους χώρους των Μονάδων συνυπάρχουμε-συνεργαζόμαστε με τους οπλίτες θητείας οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία του προσωπικού στο πλείστο των περιπτώσεων .


 Παρότι έχει συμπληρωθεί μήνας από την εφαρμογή των μέτρων δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος εφαρμογής για τους οπλίτες θητείας με αποτέλεσμα το μέτρο να μην επιτυγχάνει τον σκοπό για τον οποίο έχει θεσπιστεί, (την προστασία της δημόσιας υγείας), διότι εφαρμόζεται στο μειοψηφούν προσωπικό ενός συνόλου που πρέπει να εφαρμοστεί . Το παραπάνω γεγονός ενισχύει την άποψη που υπάρχει σε μεγάλο μέρος των συναδέλφων ότι πρόκειται για μέτρο τιμωρητικού χαρακτήρα.


         Τέλος να τονίσουμε ότι  διαφωνούμε με την υποχρέωση πληρωμής αντιτίμου για τη διενέργεια RapidTest που αποτελεί πληγή για τις οικογένειες των συναδέλφων   που ήδη εφαρμόζεται  στο μόνιμο  προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποκλείοντας από τους συναδέλφους μας τη δυνατότητα διενέργειας αυτών στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και τις δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί  χωρίς αντίτιμο  στο σύνολο μόνιμο και οπλίτες θητείας προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]