Περιφ.Ηπείρου:Απάντηση στο «Κοινό Ηπειρωτών» για το έργο των ΣΜΑ

 Το «Κοινό Ηπειρωτών» με τη σημερινή του ανακοίνωση για τους ΣΜΑ, συντάσσεται ευθέως με τις προλαλήσασες σειρήνες του λαϊκισμού και παρατάσσεται απέναντι στην πραγματικότητα, ενώ γνωρίζει τον λόγο καθυστέρησης της λειτουργίας των ΣΜΑ.  Επ’ αυτού έχει ενημερωθεί «από πρώτο χέρι» ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γ. Ζάψας, ο οποίος μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, όπου λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις, με τελευταία ενημέρωση και λήψη σχετικής απόφασης την περασμένη Πέμπτη 7/10.

Γνωρίζει λοιπόν η παράταξη και ιδίως ο επικεφαλής της ότι η 17η παράταση παραλαβής εξοπλισμού δεν αφορά όλους τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), όπως αφήνει να εννοηθεί, αλλά αποκλειστικά τον ΣΜΑ Πρέβεζας,  η κατασκευή του οποίου ρητά είχε εξαιρεθεί από την Προγραμματική Σύμβαση κατά τον χρόνο υπογραφής της και όχι βέβαια με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. Στην Προγραμματική εντάχθηκαν τα έργα και οι προμήθειες που πρότεινε ο τότε ΦοΔΣΑ. 

Συνεπώς η μετάθεση του χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού του ΣΜΑ Πρέβεζας μόνο από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (17η όπως ανακοινώνει η παράταξη αυτή) είναι αυτονόητη ως επακόλουθο στην καθυστέρηση αποπεράτωσής του. Δηλαδή, τί θα έπρεπε να κάνει στην περίπτωση αυτή η Περιφέρεια; Να μην χορηγήσει άλλη παράταξη και στην ουσία να «ακυρώσει» τον ΣΜΑ Πρέβεζας που δεν έχει αποπερατωθεί με αποκλειστική ευθύνη του ΦοΔΣΑ με τις συνέπειες που συνεπάγεται τυχόν απένταξή του για το σύνολο των ΣΜΑ; 

Άλλωστε αν δεν είχαν αποπερατωθεί προ πολλού οι λοιποί ΣΜΑ, όπως παραπληροφορεί η παράταξη, τότε πώς ο ΦοΔΣΑ τον Νοέμβριο του 2020 -έστω και καθυστερημένα, αφού από την Περιφέρεια υπάρχει γραπτό ‘αποτύπωμα’ όχλησής του από τον Μάϊο του 2020- προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη λειτουργού τους; 

Όσον αφορά τη  χωροθέτησή τους, αυτή  έγινε από τους κατά τόπους δήμους, γι’ αυτό και η σχετική καθυστέρηση στην αποπεράτωση του ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη, αφού λόγω γεωλογικής ακαταλληλότητας του αρχικώς υποδειχθέντος γηπέδου, χρειάσθηκε να μετατοπισθεί η θέση του.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό και τις ετεροχρονισμένες ανησυχίες της παράταξης, ας μην ανησυχούν. Άλλωστε ο κ. Ζάψας που μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, αν ήταν λίγο επιμελής, οφείλει να γνωρίζει τους όρους της προμήθειας, τις ευθύνες που έχει αναλάβει ο Ανάδοχός και τις εγγυήσεις που έχει παράσχει, όπως εγκρίθηκαν από το συλλογικό αυτό όργανο.  

Σχετικά με το  ερώτημα που απευθύνει για την συμπερίληψη του ΣΜΑ Πρέβεζας στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο ΦοΔΣΑ, αν και  δεν έχει αποπερατωθεί ακόμα με αποκλειστική ευθύνη του ΦοΔΣΑ, σε λάθος αποδέκτη το απευθύνει.  

Τέλος  το «Κοινό Ηπειρωτών» και ο επικεφαλής τους κ. Ζάψας, ας πάρει θέση: 

συμφωνούν ή όχι ότι η Περιφέρεια και ο ΦΟΔΣΑ οφείλουν να «τιμήσουν» τις υπογραφές τους στην προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή των ΣΜΑ; 

συμφωνούν ή όχι ότι η Περιφέρεια οφείλει να σεβαστεί τους όρους ένταξης του έργου στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»;

Σε διαφορετική περίπτωση ποιόν προτείνουν να πληρώσει το κόστος της τυχόν απένταξης του έργου;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]