ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Θεμιστοκλέους:120.000 εμβολιάστηκαν με την τρίτη δόση - 50.000 έχουν κλείσει ραντεβού

 


120.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση ενώ  έχουν προγραμματιστεί 50.000  ραντεβού  καθώς απόχθες είναι ανοιχτή η πλατφόρμα ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι άνω των 50 ετών και για τους  έχοντες υποκείμενα νοσήματα  ,ανέφερε νωρίτερα κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πάνω από 6,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολιασμού που αντιστοιχεί στο 62% του γενικού πληθυσμού και στο 71,3% του ενήλικου.Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη σημείωσε ο κ.Θεμιστοκλέους ανέρχεται σε 63,22% και 74,3% .

Αναλυτικά ο κ.Θεμιστοκλέους ανέφερε:



Ξεπεράσαμε τους 12.420.000 εμβολιασμούς. Περισσότερα από 6.500.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 62% του γενικού πληθυσμού και 71,3% του ενήλικου πληθυσμού.


​Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μια δόση είναι 68,3 του γενικού πληθυσμού και 79,9 του ενήλικου πληθυσμού.


​Περισσότεροι από 6.250.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 59,5% του γενικού πληθυσμού και 69% επί του ενήλικου πληθυσμού.


​Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς είναι 63,2% του γενικού πληθυσμού και 74,3% του ενήλικου πληθυσμού.


Τις τελευταίες δέκα ημέρες 50.500 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού πρώτης δόσης.


Σε σχέση με την διενέργεια της τρίτης δόσης, όπως εξήγησε η καθηγήτρια, κυρία Θεοδωρίδου, άνοιξε χτες η πλατφόρμα για όλα τα άτομα άνω των 50 ετών, για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα της ομάδας Α, που δεν είχαν ανοίξει με τους ανοσοκατεσταλμένους και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα της ομάδας Β, με δεδομένο πάντα ότι έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού.


Μέχρι στιγμής, με τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί 120.000 πολίτες και άλλοι 50.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν.


Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάκοιτων έχουν υποβληθεί 12.000 αιτήσεις για εμβολιασμό και ήδη έχουν εμβολιαστεί 10.000 συμπολίτες μας, κατά κύριο λόγο από Κινητές Ομάδες των Κέντρων Υγείας.


Σε σχέση με τους ιδιώτες γιατρούς και τα πολυιατρεία, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2.765 εμβολιασμοί, 890 στα ιατρεία και 1.875 κατ’ οίκον.


Αύριο, κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία» θα εξορμήσουν στις ακόλουθες περιοχές: Αύριο Τρίτη σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης, Τετάρτη θα είναι στη Δράμα και στην Πέλλα και την Πέμπτη σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.


Έχουμε ανακοινώσει συγκεκριμένες ώρες για την επίσκεψη της Κινητής Μονάδας σε κάθε χωριό. Μπορούν οι κάτοικοι των νομών αυτών να δουν και στο site του Υπουργείου Υγείας και καλούμε τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών αυτών να έρθουν να επισκεφθούν τις Κινητές Μονάδες, ακόμα και αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά θα είναι εκεί το υγειονομικό προσωπικό, έτσι ώστε να μπορέσει να συζητήσει μαζί τους, να λύσει οποιεσδήποτε απορίες έχουν και είναι δική τους απόφαση αν θέλουν να εμβολιαστούν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]