ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωματείο Επισιτισμού-Ιωάννινα:κανένας διανομέας στο δρόμο με ακραίες καιρικές συνθήκες

 


Μετά τους καύσωνες του καλοκαιριού και την αποπνικτική θερμοκρασία, σειρά παίρνουν τα κύματα κακοκαιρίας. Τις επόμενες ώρες και μέρες αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης μας, έντονες βροχές και καταιγίδες. Όλοι εμείς οι  διανομείς για ακόμη μια φορά καλούμαστε από τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να δουλέψουμε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλουν δουλειά για τους διανομείς σε συνθήκες καύσωνα, καταιγίδας, χιονιά και άλλων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτό επιβεβαιώνεται με το ότι η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν τη ζωή των εργαζομένων ως κόστος, ως εμπόδιο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό απορρίπτουν πεισματικά  τα αιτήματα των κλαδικών Σωματείων για μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διανομέων. Αυτές οι εγκληματικές ευθύνες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τη ζωή μας με το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, όπου θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά μας  στο δρόμο μέχρι και 13ωρες!

Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο σωματείο, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα, τη σχέση εργασίας για κάθε συνάδελφο. Αυτή η επιλογή είναι και η μόνη μας απάντηση για να βάλουμε φρένο στην ακόρεστη δίψα της εργοδοσίας για κέρδη. 

Απαιτούμε : 

Να απαγορευτεί η εργασία των διανομέων με μηχανάκι σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες

Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας

Εταιρικά μηχανάκια ,αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρηση τους.

Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]