Εμβολιασμός :Ποιές ομάδες πολιτών θα κάνουν τρίτη δόση μετά τους ανοσοκατασταλμένους

 


Στη τρίτη δόση εμβολιασμού αναφέρθηκε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας η κ.Θεοδωρίδου .

Η καθηγήτρια αναφερόμενη στους στόχους της τρίτης δόσης ανέφερε πως   η τρίτη  δόση  αφορά  τους πολίτες που δεν ανταποκρίθηκαν στον  πρωτογενή εμβολιασμό λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας και η τρίτη δόση ενέχει τη θέση της συμπληρωματικής ,της πρόσθετης δόσης .

Ο δεύτερος στόχος είναι να δοθεί σε άτομα των οποίων τα επίπεδα των αντισωμάτων λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από την ηλικία του εμβολιασμού  έχουν μειωθεί και χρειάζεται μία ενίσχυση για τη βελτίωση του επιπέδου των αντισωμάτων .

Η κ.Θεοδωρίδου  υπενθύμισε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε γνωμοδοτήσει υπέρ του εμβολιασμού των ατόμων που είναι σε αυξημένο κίνδυνο  λόγω των νοσημάτων που διαταράσσουν την ανοσιακή ανταπόκριση και σε αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται  οι μεταμοσχευμένοι  ,οι καρκινοπαθείς ,οι νεφροπαθείς που βρίσκονται σε αιμοκάθαρση καθώς και όσοι πάσχουν από άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα ή νοσήματα που απαιτούν ειδική θεραπεία που μειώνει την ανοσιακή αντίδραση και καθιστά τα τα άτομα ευάλωτα .

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετά τα δεδομένα για τον καθορισμό των ομάδων που θα ακολουθήσουν για τη χορήγηση της τρίτης δόσης .

Οπως σημείωσε η κ.Θεοδωρίδου η Επιτροπή έχει καταλήξει στην ομάδα των ατόμων που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατασταλμένους και είναι η ομάδα των ατόμων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών .

"Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε τελική φάση επεξεργασίας ενώ παράλληλα αξιολογούνται τα δεδομένα για τη συνέχεια της κατάταξης των ομάδων των πληθυσμιακών που θα εμβολιαστούν λόγω κινδύνου αυξημένης έκθεσης ή υποκείμενων προβλημάτων όπως τα άλλα χρόνια νοσήματα ."σημείωσε χαρακτηριστικά η  Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]