Εμβολιασμός:14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση


Στην "αναμνηστική" δόση αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς και ο Μάριος Θεμιστοκλέους .
Η τρίτη δόση,όπως είπε , θα χορηγηθεί αρχικά στους ανοσοκατασταλμένους και αφορά 285.000 πολίτες .Η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου .Οι πολίτες των κατηγοριών αυτών θα λάβουν υπενθυμιστικό sms στο κινητό τους τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου  που θα τους καλεί να κλείσουν ραντεβού για την αναμνηστική δόση .
Ακολούθως και ανάλογα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  του Υπουργείο θα προχωρήσει  στο άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης και για τις υπόλοιπες κατηγορίες .


Αναλυτικά ο Γενικόw Γραμματέαw Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριοw Θεμιστοκλέους  Μάριος ανέφερε:

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 23.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει με περισσότερες από 29.000 εμβολιασμούς.

Πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 11.525.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 6.145.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 58,5% του γενικού πληθυσμού και 67,6% του ενήλικου πληθυσμού.

​Περισσότερο από 5.780.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 55% επί του γενικού πληθυσμού και 64,2% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, 150.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού 1ηςδόσης. Σε σχέση με τα ποσοστά ανά ηλικιακή ομάδα θα δώσω μόνο τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες.

Έτσι λοιπόν για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.

Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

Στο πρόγραμμα κατ΄ οίκον εμβολιασμού έχουν κάνει μέχρι στιγμής αίτηση 8.424 πολίτες και έχει ήδη γίνει εμβολιασμός σε 6.500 πολίτες.

Ταυτόχρονα, με τις δράσεις στους κατάκοιτους συνεχίζονται οι δράσεις εμβολιασμού ειδικών κατηγοριών, όπως είναι Ρομά, άστεγοι και μετανάστες και σήμερα όπως πολύ ωραία έκλεισε η καθηγήτρια κυρία Θεοδωρίδου, είχαμε τους εμβολιασμούς σε εκκλησία και πήγε εξαιρετικά καλά με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Σε σχέση με την αναμνηστική δόση: Θα ξεκινήσουμε με τους ανοσοκατεσταλμένουςσύμφωνα με τις οδηγίες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Αυτό αφορά 285.000 πολίτες και η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες των κατηγοριών αυτών θα λάβουν υπενθυμιστικό sms στο κινητό τους τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου που θα τους καλεί, θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση.

Ακολούθως, ανάλογα και με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Αναφορικά με το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, να πω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα καθώς και ότι έχει διαταχθεί και η εισαγγελική έρευνα.

Θα πρέπει να πούμε πως μιλάμε για ένα πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων που φέρεται να έχουν πάρει πιστοποιητικό εμβολιασμού ενώ δεν έχουν εμβολιαστεί, από εσκεμμένες ενέργειες συγκεκριμένου ατόμου και εξετάζεται η συμμετοχή άλλων ατόμων στη διαδικασία αυτή.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εκτεταμένη διενέργεια εικονικών εμβολιασμών. Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας της επιχείρησης «Ελευθερία» που καθιστούν δύσκολη έως και εξαιρετικά δύσκολη την καταχώρηση εμβολιασμού που δεν έχει γίνει.

​Να υπενθυμίσω ότι σε κάθε περίπτωση είναι μία έκνομη δραστηριότητα με διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.

​Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά.

Και να πω χαρακτηριστικά ότι σε αρκετές περιπτώσεις σε άλλες χώρες που έχουμε δει ανακαλύπτονται κυρίως ότι τα άτομα τα οποία έχουν λάβει πλαστό πιστοποιητικό, έχουν λάβει ψευδή βεβαίωση ότι έχουν εμβολιαστεί, όταν νοσήσουν και καταλήξουν σε ένα νοσοκομείο και ειδικά αν νοσήσουν βαριά, είναι οι πρώτοι οι οποίοι καταγγέλλουν τον γιατρό ο οποίος τους έχει δώσει ψευδή βεβαίωση, τους έχει δώσει πλαστό πιστοποιητικό.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περίπτωση της Κύπρου του Αυγούστου, που γιατρός χορήγησε πλαστά πιστοποιητικά, τα άτομα αυτά κατέληξαν στο νοσοκομείο και στην Εντατική Θεραπεία, νομίζω ότι το ένα από αυτό είχε και τραγική κατάληξη, και ήταν οι ίδιοι οι συγγενείς των ατόμων που έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό σε συνεργασία με τον γιατρό που έκαναν μήνυση στον γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]