Αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη η συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης!

 


Θερμό χειροκρότημα για τα “Aktia Chamber Music” 

Με αριστουργήματα της κλασικής μουσικής πλημμύρισε το βράδυ του Σαββάτου το κατάμεστο κοίλο του Ρωμαϊκού Ωδείου της Νικόπολης στην μοναδική συνάντηση βιρτουόζων καλλιτεχνών με αναγνώριση στον διεθνή μουσικό "στίβο". Η ξεχωριστή συναυλία κλασικής μουσικής "Aktia Chamber Music" ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο συνθέτη, τον παγκόσμιο Έλληνα και επίτιμο δημότη Πρέβεζας και διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των Ακτίων από τον Δήμο Πρέβεζας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Περιφέρεια Ηπείρου, και με την ευγενική χορηγία του Σπύρου Νάκα και του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας. 

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους του Δήμου Πρέβεζας ο Λεωνίδας Αργυρός καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό, μετέφερε το μήνυμα του δημάρχου Νίκου Γεωργάκου, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις του Δήμου Πρέβεζας και στη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα. 

Στη σκηνή συνέπραξαν πέντε νεαροί καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς η Μιλένα Σίμοβιτς (MILENA SIMOVIC), η Πολίνα Στρελτσόβα (POLINA STRELTSOVA), ο Νίκολα Πάντιτσς (NIKOLA PANCIC) και οι Πρεβεζάνοι Ηλίας Λιβιεράτος και Αγάπη Τριανταφυλλίδη (στην οποία ανήκε και η καλλιτεχνική επιμέλεια). Ερμήνευσαν ορισμένες από τις δημοφιλέστερες συνθέσεις της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς των Άστορ Πιατσόλα Piazzolla, Γκούσταβ Μάλερ, και Γιοχάνες Μπραμς. Οι σολίστες ανταποκρίθηκαν στο παρατεταμένο χειροκρότημα και αντάμειψαν το κοινό με ένα ανκόρ Σοστακόβιτς αλλά και με το “Λύχνο του Άστρου” από το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη 

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοσιογράφος Αθηνά Παππά, ενώ στο τέλος της συναυλίας, που πραγματοποιήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid 19, ο γιατρός Σπύρος Σουμαλεύρης προσέφερε στους καλλιτέχνες ένα χειροποίητο στεφάνι, όπως το έφτιαχναν οι Νικοπολίτες για τους συμμετέχοντες στα Άκτια. 

Tο κοινό στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης  απόλαυσε  μια συναυλία μουσικής δωματίου με συναρπαστικές ερμηνείες από εξαιρετικούς επαγγελματίες, οι οποίοι ήταν φανερό ότι βρέθηκαν στη σκηνή του επειδή είχαν να μοιραστούν με το κοινό τον άκρατο ρομαντισμό του Brahms, τον γεμάτο αυτοπεποίθηση και πάθος έργο του Astor Piazzolla και την συναισθηματική ένταση και τις εκρηκτικές στιγμές της μουσικής γραφή του Μάλερ.




Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]