ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Διακρατική Συνάντηση στην Κλεισούρα Αλβανίας για την ανάπτυξη και προστασία του Ποταμού Αώου

 Ο Δήμος Κόνιτσας συμμετείχε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021 στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κλεισούρα της Αλβανίας, σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του Αώου ποταμού με τον τίτλο: VJOSA’S First INTERNATIONAL INVESTMENTS FORUM “ECOSYSTEM FOR SUSTAINABLE ECONOMIC DEVELOPMENT. VJOSA Basin EMERGENCIES AND FUTURE CHALLENGES. Cross Border cooperation.”

Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώθηκε υπό την αιγίδα του πρωθυπουργικού Γραφείου της Αλβανίας, από την Ένωση Αλβανικών Βιομηχανιών ALB Konfidustria, με την παρουσία της Υπουργού Περιβάλλοντος και Τουρισμού της Αλβανίας Mirela Kumbaro, της Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα Σοφίας Φιλιππίδου με τη Μαρίλια Αξιώτη από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας, του Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτρη Σαχαρίδη, των Δημάρχων Κλεισούρας, Πρεμετής, Δερόπολης και Κόνιτσας, εκπροσώπων του Πολυτεχνείου Τιράνων, του διευθυντού του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP στην Αλβανία και της Αναπτυξιακής Ήπειρος Α.Ε με εκπροσώπους τους Γεωργία Κιτσάκη, Χαρητάκη Παπαϊωάννου και Αριστοτέλη Σταγκίκα. Τον Δήμαρχο Κόνιτσας συνόδευσαν η ειδική συνεργάτης του Πελαγία Καρατζήμου και ο Γεώργιος Τάσσος ως μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Κόνιτσας και εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων. 


Ο Δήμαρχος Κόνιτσας έθεσε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας στην λεκάνη του ποταμού Αώου και μετά το πέρας των εισηγήσεων, πρότεινε το 2ο Επενδυτικό Forum να πραγματοποιηθεί στην Κόνιτσα τον Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2022, στοχεύοντας στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας. 

Στη συνέχεια με σεβασμό και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κλεισούρας, όπου βρίσκεται το Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, στο οποίο ενταφιάστηκαν και αναπαύονται εκατοντάδες πεσόντες Έλληνες στρατιώτες, μαχόμενοι ηρωικά στο αλβανικό μέτωπο κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]